Andrea Elisabeth Rudolph

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Andrea Elisabeth Rudolph
Født 1. juli 1976 (42 år)
Vejen
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Radiovært, tv-værtRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Andrea Elisabeth Rudolph (født 1. juli 1976 i Vejen) er en dansk radio- og tv-vært.

Hun var en af de tre værter på morgenprogrammet MorgenhyrderneRadio 100FM fra det startede lørdag den 15. november 2003 til d. 31. marts 2006, hvor hun valgte at fratræde sin stilling, da hun ikke var tilfreds med den barselsordning, Radio 100FM kunne tilbyde hende. På kvindernes internationale kampdag (den 8. marts 2006) fortalte hun i danske medier, at hun forlod Radio 100FM, fordi stationen ikke har en barselsordning.[kilde mangler]

Hun var tv-vært på de to første sæsoner af underholdningsprogrammet Vild Med DansTV 2 i 2005, men i slutningen af 2005 meddelte hun, at hun var gravid, og medvirkede ikke som vært i sæson 3 i efteråret 2006 og blev erstattet af Christine Lorentzen. Hun var dog tilbage som vært for sæson 4, 5 og 6 i 2007, 2008 og 2009. Hun meddelte i april 2010, at hun stopper som vært inden sæson 7 i 2010 og blev erstattet af Christiane Schaumburg-Müller. Hun vendte tilbage som vært for sæson 9, 10 og 11 i 2012, 2013 og 2014.

Under sin graviditet med sit ældste barn blev Rudolph i 2006 testet i forbindelse med en Greenpeace-kampagne mod skadelige stoffer i hverdagen. Testresultaterne viste, at hun var den af testpersonerne, der havde flest skadelige kemikalier i blodet, på trods af at hun var den næstyngste af testpersonerne. Det skræmte hende og blev startskuddet til at hun begyndte at producere sine egne skønhedsprodukter under navnet Rudolph Care.[1]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Hun har en datter med Film & TV direktøren Jacob Houlind. I 2016 blev hun gift med den tidligere håndboldspiller Claus Møller Jakobsen, med hvem hun har to børn. De bor sammen på Frederiksberg.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Andrea Elisabeth Rudolph kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.