CunninLynguists

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
CunninLynguists
CunninLynguists (2009)
Information
Oprindelse Kentucky, U.S.A.
Genre Hiphop
Aktive år 2001 -
Pladeselskab Tonedeff Rediger på Wikidata
Medlemmer Dj Kno
Deacon the Villain
Natti
Tidligere medlemmer Mr. SOS
Eksterne henvisninger
CunninLynguists' hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

CunninLynguists er en amerikansk hip hop trio fra Lexington, Kentucky og Atlanta, Georgia. Gruppen består på nuværende tidspunkt af Deacon the Villain, Kno, og Natti.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Inden de to rappende producere (visa versa) Kno og Deacon the Villain slog kludene sammen i CunninLynguists omkring årtusindeskiftet havde de begge gjort sig positivt bemærket i hiphop-undergrundsmiljøet down south.

I 2001 udgav gruppen debutalbummet Will Rap For Food, der fik stor ros hos såvel anmeldere og publikum, der både elskede Kno's produktioner og de to rapperes tænksomme tekster, der kredsede om tunge emner som død, racisme, hjertesorger og religion – leveret med et lyst hjerte.

Ved udgivelsen Southernunderground fra 2003 havde duoen fået selskab af rapperen Mr. SOS, hvilket betød at chefproducer Kno primært fokuserede på produktionen. Albummet, der bl.a. havde gæsterap af Masta Ace, ramte igen rent ind hos den efterhånden brede fanbase.

Efter et par mixtapes, Sloppy Seconds vol 1+2 og et Jay-Z-remix-album af Kno (Kno Vs. Hov, der bød på alternative versioner af numrene fra Jay-Z's The Black Album) vendte The CunninLynguists tilbage i 2006 med albummet A Piece of Strange. Dette album var igen produceret af den stadig bedre Kno og bød på gæsterap af bl.a. Immortal Technique og Cee-Lo Green fra Gnarls Barkley.[1]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Studiealbum[redigér | rediger kildetekst]

Mixtapes[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "CunninLynguists – dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon". Arkiveret fra originalen 7. marts 2016. Hentet 28. oktober 2009.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]