Curt Stoeving

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Curt Stoeving
Født 6. marts 1863Rediger på Wikidata
LeipzigRediger på Wikidata
Død 6. december 1939 (76 år)Rediger på Wikidata
BerlinRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, billedhugger, arkitektRediger på Wikidata
Arbejdssted Berlin (1897)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Tegning af Curt Stoeving fr 1887

Curt Carl Ludwig Stoeving (6. marts 1863 i Leipzig6. december 1939 i Berlin) var en tysk maler, billedhugger og arkitekt.

Som maler uddannede han sig væsentlig på egen hånd (og på vidtstrakte rejser), dog også under Karl Werner i Leipzig. Han vakte opmærksomhed ved store dekorative og allegoriske billeder (gerne i tempera) på de frie udstillinger, som "Dans og Sorg", "Sommerlykke" (1895) m. v., i nyidealistisk og ofte Klingersk retning.

Stoeving ydede meget dygtigt og ejendommeligt i portrætfaget: selvportræt, portræt af faderen, to af Nietzsche (det ene i Nietzsche-arkivet i Weimar), Karl Werner (Leipzigs Museum), Max Klinger (sammesteds), Heinrich Strauss (Magdeburg).

I Leipzig og Stuttgart havde Stoeving studeret byggekunst; 1892 blev han privatdocent ved Berlins Polytechnikum, senere professor. Hans alsidige virksomhed — også leder af malerklasser for kvinder — har endvidere strakt sig til billedhuggerkunst og kunstindustri.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.