Det Danske Internationale Logistik Center

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra DANILOG)
Spring til navigation Spring til søgning
Danske Internationale Logistik Center
Coat of arms for DANILOG.svg
Aktiv 1. januar 2001 - 3. marts 2014
Land Danmark Danmark
Myndighedsniveau III
Overordnet myndighed Hærens Operative Kommando
Del af Forsvaret
Placering Vordingborg Kaserne, Vordingborg
Kaldenavn(e) DANILOG
Bælte Danilog bæltefarver
Ledere
Chef DANILOG OL P.L.Hinrichsen

Det Danske Internationale Logistik Center – DANILOG – var trods navnet et af hærens regimenter med alle de funktioner, der traditionelt hører til og havde garnison på Vordingborg Kaserne i perioden 2001 til 2014. DANILOG skulle levere operativ logistik støtte til udsendte enheder og uddanne enheder til hærens krigsstyrke. Ud over dette skulle DANILOG også uddanne værnepligtige. Dette foregik i rammen af 2. Trænbataljon. DANILOG uddannede omtrent 500 værnepligtige årligt[1].

Oprettelse[redigér | redigér wikikode]

Som følge af forsvarsforliget 2000-2004, blev DANILOG oprettet den 1. marts 2001 med en parade i Vordingborg, hvor Danske Livregiments fane blev afleveret til Gadehussarregimentet og FN-Afdelingens fane blev ført til DANILOG[1]

Nedlæggelse[redigér | redigér wikikode]

Den 3. marts 2014 blev DANILOG nedlagt som følge af forsvarsforliget 2013 – 2017. De forskellige bataljoner blev til en bataljon og er organisatorisk en del af Trænregimentet, der har hovedkvarter på Aalborg Kaserne. Arbejdet med at uddanne værnepligtige på Vordingborg Kaserner er stadig eksisterende, men under Trænregimentets 4. Nationale Støttebataljon[1].  

Reference [redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c https://issuu.com/nielsbrandt/docs/single_point_of_contact