Dana Fuchs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Den amerikanske sanger Dana Fuchs (1976) fotograferet i 2008

Dana Fuchs (10. januar 1976) er en amerikansk sanger og sangskriver inden for blues-genren. Hun medvirkede i 2007 desuden som Sadie i filmen "Across the Universe". Dana Fuchs har stor success i Europa, især i Skandinavien, Holland og Italien

Barndom[redigér | rediger kildetekst]

Dana Fuchs blev født i New Jersey som den yngste af seks børn og voksede op i Wildwood, Florida, som datter af Sandy og Don Fuchs. Som tolvårig blev hun medlem af "First Baptist Gospel Choir" og havde sin første offentlige optræden. Som 19-årig flyttede hun alene til New York, hvor nu efter sin søsters selvmord fandt trøst i New Yorks bluesscene, og derved mødte musikeren Jon Diamond, der på det tidspunkt spillede med Joan Osborne og Debbie Davies.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Dana Fuchs og Jon Diamond dannede "Dana Fuchs Band", der hurtig blev en succes i New York med udsolgte koncerter. Efter nogle år begyndte Dana og Jon at skrive deres egen musik og Dana brugte sine sange til at fortælle om hendes eget liv og krydre musikken med Rock'n'roll. Kort tid efter blev hun hyret til hovedrollen som Janis Joplin i musicallen "Love, Janis".

I dag turnerer hun med Dana Fuchs Band – især i Europa.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

  • Lonely For A Lifetime (Debut CD)
  • Dana Fuchs Live In NYC

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi