Troels Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Troels Jensen
Født 1946
Genre Blues, bluesrock, folk
Beskæftigelse Sanger, pianistRediger på Wikidata
Aktive år 1960'erne - i dag
Associeret med Delta Blues Band, Healers, Katzenjammer Kids
Instrumenter
Guitar, piano
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Troels Jensen (t.v.) med H.P. Lange i 2012

Troels Jensen (født 1946 i København) er en dansk bluesguitarist, pianist og sanger. Troels Jensen er bl.a. kendt for sin medvirken i gruppen Delta Blues Band, men har siden 1960'erne været en fremtrædende del af den danske bluesscene.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Troels Jensen spillede som dreng i diverse lokale bands og optrådte bl.a. i Tivolis Vise Vers Hus i midten af 1960'erne sammen med Thomas Puggaard-Müller med akkustiske blues- og bluegrass-sange under navnet "Troels og Thomas". Han dannede sammen med Puggaard-Müller et Chicago blues inspireret bluesband. Bluesbandet debuterede i 1967 i det daværende Jazzhus Montmartre i St. Regnegade i København og fik navnet Delta Blues Band.

Delta Blues Band udgav i 1969 albummet Delta Blues Band og spillede herefter med skiftende besætninger over en periode. I midten af 1970'erne gik gruppen delvist i opløsning, og materiale oprindeligt indspillet af Delta Blues Band (eller blot Delta, som gruppen kaldte sig en overgang) blev i 1975 udsendt som LP under navnet "Fly United". Fly United spillede sammen med skiftende besætninger, og Troels Jensen dannede sideløbende med projektet gruppen "Nighthawks" med Søren Engel og Peter Kragh Jakobsen samt den amerikanske guitarist Billy Schwartz. Nighthawks spillede bl.a. backing for den amerikanske bluesmusiker Mickey Baker og medvirkede på Bakers album Tales from the Underdog.

Efter Fly United og Nighthawks reorganiserede Troels Jensen og Søren Engel Delta Blues Band i 1976 og bandet udsendte sit andet album, 2200 i 1977.

Udover Delta Blues Band har Troels Jensen spillet med bl.a. Jørgen Lang i orkestret Katzenjammer Kids.

Troels Jensen har endvidere medvirket ved en række teaterforestillinger, bl.a forestillingen Så længe mit hjerte slår om John Mogensen og forestillingen 2000 Watts om Tom WaitsSvalegangen i Aarhus.

I 2000 påbegyndte Troels Jensen et samarbejde med guitaristen og sangeren H.P. Lange. Parret udgav i albummet Take Me Home, for hvilket de modtog DMA prisen "bedste roots album". Senere deltog også bassisten Hugo Rasmussen i samarbejdet, og Troels Jensen udgav med Lange og Rasmussen i 2007 albummet Change Sometimes[1] Fra begyndelsen af 2000'erne har Troels Jensen tillige ofte spillet med orkesteret Troels Jensen & The Healers.

Udover indspilninger og optrædender med Delta Blues Band og med The Healers har Troels Jensen medvirket på en lang række danske album og spillet med adskillige danske musikere, herunder Paul Banks, Jan Toftlund, Hugo Rasmussen, C.V. Jørgensen, The Sandmen m.fl. Af udenlandske kunstnere har han spillet og indspillet med bl.a. Link Wray, Bo Diddley, Mickey Baker, Sunnyland Slim, Memphis Slim, Eddie Kirkland og Kenny Brown.

Diskografi i eget navn[redigér | redigér wikikode]

Troels Jensen har medvirket på følgende album i eget navn:

  • I'm Your Boogie Woogie Man (1990, Olufsen Records)
  • Look this way (2004, Exlibris) (som 'Troels Jensen & The Healers')
  • Copenhagen Blues Sessions, vol. 1-5 (2002-2010, Copenhagen Blues Festival Records)

Priser[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  • Rock, Politikens Forlag, redigeret af Jan Sneum

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]