Daniel Powter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Daniel Powter
Daniel Powter.jpg
Information
Født Daniel Robert Powter
25. februar 1971 (50 år)
Vernon Rediger på Wikidata
Oprindelse Canada Vernon, Britisk Columbia
Genre Piano pop
Beskæftigelse Singer-songwriter
Pianist
Aktive år 2000–
Pladeselskab Warner Bros.
Instrumenter
Piano
Sanger
Eksterne henvisninger
DanielPowter.com

Daniel Robert Powter (født 25. februar 1971) er en canadisk Grammy Award-nomineret musiker. Han voksede op i Vernon, Britisk Columbia, i Okanagan Valley regionen af Britisk Columbia.

Tidlig succes[redigér | redigér wikikode]

Daniel Powter udgav sit debutalbum I'm Your Betty i 2000. Albummet, som kun blev udgivet i meget få eksemplarer, betragtes som en samlergenstand pga. dens sjældenhed. Det indeholdt 10 sange.

Daniel Powter's første single, "Bad Day" debuterede ikke i hans hjemland Canada, men i stedet i Europa i midten af 2005. Den blev valgt af Warner Brothers til indsendelse til kommerciel produktion og blev efterfølgende valgt af The Coca-Cola Company som temasang til en reklamekampagne i Europa. Powter sang sangen live ved sæsonens næstsidste afsnit 23. maj 2006. Sangen blev spillet meget i de fleste europæiske lande, deriblandt Danmark, og blev #3 på den overordnede europæiske liste over sange spillet i radioen. Den klarede sig bedst i Tyskland, hvor blev den mest spillede sang i radioen overhovedet, og i Irland hvor den nåede #1 på Singles Chart,[1] Italien, hvor den blev #1 i sommeren 2005 og Storbritannien, hvor den blev nummer to på singlehitlisten og derefter forblev i top 10 i 13 uger. sangen ``Bad Day´´ er også blevet brugt i filmen Alvin og de frække jordegern

I USA blev sangen nummer 1 på Billboard Hot 100 syv uger efter den blev udgivet, og røg også ind på nummer 1 på Adult Top 40 og Adult Contemporary listerne. Det gjorde Powter til den første canadiske mandlige solist som toppede Hot 100 siden Bryan Adams i 1995 (med sangen "Have You Ever Really Loved A Woman?"). Derudover blev "Bad Day" brugt meget af American Idol i showets femte sæson.

I Australien blev "Bad Day" nummer 3. Sangen blev også nummer 1 i Powter's hjemland Canada. Den kom på femte-pladsen på den britiske The Record of the Year 2005.

2. juli 2005 optrådte Powter på Berlin-afdelingen af Live 8, en gruppe af koncerter i ni lande, som skulle gøre opmærksom på fattigdom i Afrika, og presse verdens ledere til støtte.

1. april 2006 blev han Best New Artist ved de canadiske Juno Awards.

I musikvideoen til "Bad Day" medvirkede skuespillerinden Samaire Armstrong (bedst kendt for sin rolle som Anna i den populære amerikanske tv-serie The O.C.) og Jason Adelman.


Trivia[redigér | redigér wikikode]

  • Powter's hit "Bad Day" blev spillet på femte sæson af American Idol hver gang en deltager blev elimineret.
  • "Bad Day" bruges ofte som arenamusik til sportsbegivenheder; den spilles ofte når et hold taber, eller der sker noget dårligt i løbet af kampen (f.eks. hvis en stjernespiller bliver skadet). Den har bl.a. været brugt i VM i fodbold 2006.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbum[redigér | redigér wikikode]

Opsamlingalbum[redigér | redigér wikikode]

EP'er[redigér | redigér wikikode]

Singler[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]