Danmarks Motor Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Danmarks Motor Union (DMU) er et specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund, der organiserer motorcykelsport - og Powerboat-sporten i Danmark.

Motocross - Off-Track - Road Racing, Speedway og Powerboat (speedbåde/Jetski/Vandscooter). For nogle af sportsområdernes vedkommende er de yderligere opdelt i forskellige specialdiscipliner. Off-Track har fx Enduro og Trial samlet, mens SuperMoto, Dragracing og Road Racing hører sammen i én sportskommission.

Sportsgrene i vækst[redigér | redigér wikikode]

Det faste fundament for alle sportsgrene i DMU er en stor og velfungerende bredde. Indenfor de sidste år har der været en jævn udvikling i antallet af medlemmer organiseret under DMU. Vist er der forskel på de enkelte sportsdiscipliners størrelse - således er Motocross den medlemsmæssigt største af disciplinerne. Men alle disciplinerne har klub- og nationale-turneringer, hvor bredden har mulighed for at afprøve deres færdigheder og mødes med ligestillede. Bærende for al sport bør være sociale rammer, som sikrer en sund og fair indstilling til det sportslige såvel som sociale.

International og national organisering[redigér | redigér wikikode]

Danmarks Motor Union er nationalt organiseret under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og internationalt organiseret under FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) samt FIM Europe. Det giver mulighed for at danske elitekørere under DMU kan deltage i internationale turneringer og ligeledes, at klubber organiseret under DMU får mulighed for at arrangere internationale elitearrangementer (f.eks. EM- eller Grand Prix-stævner). De bedste danske elitekørere har qua DMU mulighed for landstræner- og Team Danmark støtte - til forsat udvikling af deres internationale potentiale.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SportStub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.