Davidsens Tømmerhandel A/S

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Davidsens Tømmerhandel A/S er en landsdækkende danskejet tømmerhandel og byggemarked, der tillige er hovedsponsor i Sønderjyske Elitesport A/S. Davidsen servicerer både private og erhvervskunder.

Davidsen blev grundlagt i 1944 i Sommersted ved Haderslev og har i dag 23 afdelinger fordelt over hele landet. Virksomhedens hovedkontor ligger i Vojens, hvor de fleste administrative funktioner er samlet.

Med en forventet omsætning på 2,5 mia. kr. om året efter opkøbet af Optimera i 2019 er Davidsens Tømmerhandel Danmarks tredje største trælast- og byggemarkedskæde. Davidsen har cirka 1000 ansatte (2019).

Administrerende direktør er Henrik Clausen, og bestyrelsesformand er Povl Davidsen, der i 1969 overtog den familieejede virksomhed som led i et generationsskifte.

I bestyrelsen sidder udover Povl Davidsen sønnen Jens Davidsen, Christian Cordsen Nielsen og Carl Bladt Hansen. I 2019 opkøbte virksomheden byggemarkedskæden Optimera, hvormed Davidsen blev landsdækkende.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Erhverv og erhvervslivStub
Denne artikel om erhverv og erhvervsliv er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.