De Gule Sider

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

De Gule Sider A/S var en dansk forlagsvirksomhed, der udgav telefonbøger og drev nummeroplysningstjenester på internettet.

Virksomheden hed tidligere TDC Forlag og var et 100% ejet datterselskab i TDC-koncernen. TDC frasolgte sine forlagsaktiviteter 14. oktober 2005 for 4,85 mia. kr. til det udenlandske konsortium European Directories. Som følge af salget skiftede forlaget navn til De Gule Sider A/S.

Siden 14. marts 1998 havde De Gule Sider drevet internettjenesten degulesider.dk.

Oprindeligt var De Gule Sider navnet på fagbøgerne fra TDC Forlag, mens navnebøgerne hed De Hvide Sider. Begrebet 'gule sider' daterer sig imidlertid helt tilbage til 1883, hvor en forlægger i Wyoming, USA, løb tør for hvidt papir og i stedet trykte sine telefonbøger på gult papir. I 1886 udgav han den første officielle telefonbog med gule sider. I dag bruges betegnelsen om fagbøger i de fleste lande.

Den 25. november 2011 erklærede European Directories De Gule Sider konkurs.[1] Dele af virksomheden blev i december samme år opkøbt af den hidtidige konkurrent Eniro, som bl.a. overtog det registrerede varemærke De Gule Sider og internet-søgetjenesten degulesider.dk.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "De Gule Sider på vej mod konkurs". Arkiveret fra originalen 27. november 2011. Hentet 25. november 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]