Eniro

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Eniro er en svensk medievirksomhed, der i Danmark driver internet-søgetjenesterne Krak, De Gule Sider og Proff. Eniro blev grundlagt i år 2000 ved et frasalg af Telias datterselskaber, der beskæftigede sig med telefonbogstjenester. I Danmark har Eniro hovedkontor på Vesterbro.

I år 2011 oprettede Eniro Danmark en afdeling ved navn Krak Media Group, der bl.a. varetager salg af onlineannoncer for andre virksomheders hjemmesider og formidler andre former for markedsføringstjenester som f.eks. annoncering på Google og Bing.

Eniro Danmark udgav tidligere Kraks Kortbøger samt et stort udvalg af telefonbøger, hvor de mest kendte var Den Røde Lokalbog og Mostrup Vejviser, men virksomhedens produktion af trykte produkter blev på nær en enkelt telefonbog i Nordjylland nedlagt i juli 2017.

Eniro Danmark er en del af den svenske Eniro-koncern, som er børsnoteret. Eniro-aktien (ENRO) har været registreret på Stockholm Stock Exchange siden 2000. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Eniro har aktiviteter i Sverige, Norge, Finland, Danmark og Polen.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]