De syv valfartskirker i Rom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kort tegnet af Giacomo Lauro og Antonio Tempesta i 1599, som viser de syv oprindelige valfartskirker med San Pietro Vaticano i forgrunden.

De syv valfartskirker i Rom er syv gamle kirker i Romerriget, som har været vigtige for byens tilrejsende pilgrimme.

De er blevet registret i den følgende rækkefølge af Franzini (1595) i 1995: Sankt Peters Basilika, (Peterskirken), San Giovanni Lateran, (Laterankirken) i Rom, San Paolo fuori le mura, (Skt. Pauls kirke i Rom), Santa Maria Maggiore, (kirke indviet til Jomfru Maria), San Lorenzo fuori le mura, (Skt. Laurentiuskirken), San Sebastians kirke og Santa Croce i Jerusalem, (Det hellige kors' kirke i Jerusalem), som i antikken var en del af Romerriget[1]

San Sebastians kirke blev i år 2000 erstattet af Santuario della Madonna del Divino Amore, en kirke indviet til Jomfru Maria på foranledning af Pave Johannes Paul II ved det store jubilæumsstævne for 2000-året for kristi fødsel.

Oprindelig var der en pilgrimsrute, kaldet Via delle 7 chiese (De syv kirkers vej), som forbandt kirkerne med hinanden, men der eksisterer i dag blot en lille del af den oprindelige rute.

De syv oprindelige kirker på pilgrimsruten[redigér | rediger kildetekst]

De syv oprindelige kirker på pilgrimsruten
Saint Peters
San Giovanni in Laterano
San Paolo Fuori le Mura
Santa Maria Maggiore
San Lorenzo Fuori le Mura
Santa Croce in Gerusalemme
San Sebastiano

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ *Franzini, Girolamo (1595). Le cose Maravigliose dell'alma citta de Roma. Guglielmo Facciotto, Rome. Arkiveret fra originalen 29. juli 2014. Hentet 23. december 2014.