Det Forenede Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Det Forenede Rusland
Единая Россия
 
Partiformand Dmitrij Medvedev
 
Grundlagt 1. december 2001
Hovedkontor Moskva
Antal medlemmer 2 millioner
Ungdomsorganisation den unge garde
 
Politisk ideologi

Liberalkonservatisme[kilde mangler]

placering =
Partifarve(r) Rød (uofficielt)
Blå (uofficielt)
Hvid (uofficielt)
 
Website www.er.ru

Det forenede Rusland eller Forenet Rusland (russisk: Единая Россия, tr. Jedinaja Rossija) er et russisk politisk parti, der beskriver sig som et midterparti. Partiet blev stiftet den 1. december 2001 som Putins støtteparti.

I starten fungerede partiet kun som Putins støtteparti, der skulle sikre, at Putin vandt præsidentvalgene. Den 15. april 2008 accepterede Putin udnævnelsen som formand for partiet, skønt Putin aldrig har været medlem af selve partiet.

Partiet vil som udgangspunkt beholde en stærk og forenet stat med en stabil økonomi. Derudover vil partiet styrke Ruslands militær, holde styr på massemedierne og sidst men ikke mindst forbedre de generelle levevilkår og den offentlige velfærd.

Partiet er berygtet og beskyldt for udemokratiske fremgangsmåder og er blandt andet af Aleksej Navalnyj blevet beskyldt for at være "skurernes og tyvenes parti" (russisk: партия жуликов и воров).[1] Dette omfatter bl.a. forfølgelse af kritikere, forbud mod modstridende partier og Putins halvering af Kommunistpartiets indflydelse. Dog har partiet også samarbejdet meget med Kommunistpartiet.

Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Clockimportant.svg

Partiet fik 37 procent af stemmerne ved parlamentsvalget i 2003. Ved parlamentsvalget den 2. december 2007 kom fire partier ind i Statsdumaen. Det forenede Rusland fik 64,3 procent af stemmerne, imod kommunistpartiets 11,57, LDPR's 8,14 og Retfærdigt Ruslands 7,74 procent.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

RuslandStub
Denne artikel om russisk politik er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker