Deutsche Börse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Deutsche Börse AG (FWBDB1 ) er en børsvirksomhed der udvikler og driver handelsløsninger til brug for værdipapirhandel. Virksomheden udbyder også finansielle services. Deutsche Börse er etableret som et aktieselskab i 1993 og er noteret på Frankfurter Wertpapierbörse, hvor aktien er blandt de 30 mest handlede og derfor i DAX-indekset. Hovedsædet er i Frankfurt am Main, Tyskland. Pr. december 2010 var der over 765 børsnoterede selskaber med en samlet markedsværdi på EUR 1.400 mia. på Deusche Börse.

Virksomheden[redigér | redigér wikikode]

Deutsche Börse har mere end 3.200 ansatte i Europa, USA og Asien. Virksomheden har afdelinger i Tyskland, Luxembourg, Schweiz, Tjekkiet og Spanien, desuden repræsentationskontorer i Beijing, London, Paris, Chicago, New York, Hong Kong og Dubai.

FWB Frankfurter Wertpapierbörse (Frankfurt Børs), er et af verdens største handelscentre for værdipapirer. Med en omsætning på ca. 90 % af det tyske marked, er det Tysklands største børs. Deutsche Börse AG ejer og driver Frankfurt Wertpapierbörse.

Deutsche Börse ejer Clearstream en clearing-virksomhed i Luxembourg og Market News International (MNI) et globalt finansnyhedsbureau.

Opkøb og fusioner[redigér | redigér wikikode]

I 2001 forsøgte Deutsche Börse en fusion med London Stock Exchange og efterfølgende et opkøbsforsøg i 2006, opkøbsforsøget blev afvist.

Efterfølgende har Deutsche Börse arbejdet på fusionsplaner med NYSE Euronext, første gang i 2008 og igen i 2009. I 2011 var der også fusionsplaner med NYSE Euronext, det var dog tvivlsomt om fusionsplanerne ville blive godkendt af EU's og USA's konkurrencemyndigheder. "[1][2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Tyskland Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.