Deutsche Börse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Deutsche Börse
Alte Boerse (Aussenfassade).jpg
Virksomhedsinformation
Selskabsform AktiengesellschaftRediger på Wikidata
Branche Finansiel virksomhedRediger på Wikidata
Grundlagt 1992Rediger på Wikidata
Etableringssted Frankfurt am Main, Hessen, TysklandRediger på Wikidata
Hovedsæde Eschborn, Hessen, TysklandRediger på Wikidata
Organisation
Datterselskaber 360T
Clearstream
STOXX
EurexRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Deutsche Börse AG (FWBDB1 ) er en børsvirksomhed der udvikler og driver handelsløsninger til brug for værdipapirhandel. Virksomheden udbyder også finansielle services. Deutsche Börse er etableret som et aktieselskab i 1993 og er noteret på Frankfurter Wertpapierbörse, hvor aktien er blandt de 30 mest handlede og derfor i DAX-indekset. Hovedsædet er i Frankfurt am Main, Tyskland. Pr. december 2010 var der over 765 børsnoterede selskaber med en samlet markedsværdi på EUR 1.400 mia. på Deusche Börse.

Virksomheden[redigér | redigér wikikode]

Deutsche Börse har mere end 3.200 ansatte i Europa, USA og Asien. Virksomheden har afdelinger i Tyskland, Luxembourg, Schweiz, Tjekkiet og Spanien, desuden repræsentationskontorer i Beijing, London, Paris, Chicago, New York, Hong Kong og Dubai.

FWB Frankfurter Wertpapierbörse (Frankfurt Børs), er et af verdens største handelscentre for værdipapirer. Med en omsætning på ca. 90 % af det tyske marked, er det Tysklands største børs. Deutsche Börse AG ejer og driver Frankfurt Wertpapierbörse.

Deutsche Börse ejer Clearstream en clearing-virksomhed i Luxembourg og Market News International (MNI) et globalt finansnyhedsbureau.

Opkøb og fusioner[redigér | redigér wikikode]

I 2001 forsøgte Deutsche Börse en fusion med London Stock Exchange og efterfølgende et opkøbsforsøg i 2006, opkøbsforsøget blev afvist.

Efterfølgende har Deutsche Börse arbejdet på fusionsplaner med NYSE Euronext, første gang i 2008 og igen i 2009. I 2011 var der også fusionsplaner med NYSE Euronext, det var dog tvivlsomt om fusionsplanerne ville blive godkendt af EU's og USA's konkurrencemyndigheder. "[1][2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

TysklandStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.