Deutsche Börse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Deutsche Börse
Alte Boerse (Aussenfassade).jpg
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktiengesellschaft Rediger på Wikidata
Branche Finansiel virksomhed Rediger på Wikidata
Grundlagt 1992, juni 2005 Rediger på Wikidata
Etableringssted Frankfurt am Main, Hessen, Tyskland Rediger på Wikidata
Hovedsæde Eschborn, Hessen, Tyskland Rediger på Wikidata
Organisation
Antal ansatte
6.775 (2019) Rediger på Wikidata
Datterselskaber 360T
Clearstream
STOXX
Eurex Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates de/M1201_HRB32232 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Deutsche Börse AG (FWBDB1 ) er en børsvirksomhed der udvikler og driver handelsløsninger til brug for værdipapirhandel. Virksomheden udbyder også finansielle services. Deutsche Börse er etableret som et aktieselskab i 1993 og er noteret på Frankfurter Wertpapierbörse, hvor aktien er blandt de 30 mest handlede og derfor i DAX-indekset. Hovedsædet er i Frankfurt am Main, Tyskland. Pr. december 2010 var der over 765 børsnoterede selskaber med en samlet markedsværdi på EUR 1.400 mia. på Deusche Börse.

Virksomheden[redigér | redigér wikikode]

Deutsche Börse har mere end 3.200 ansatte i Europa, USA og Asien. Virksomheden har afdelinger i Tyskland, Luxembourg, Schweiz, Tjekkiet og Spanien, desuden repræsentationskontorer i Beijing, London, Paris, Chicago, New York, Hong Kong og Dubai.

FWB Frankfurter Wertpapierbörse (Frankfurt Børs), er et af verdens største handelscentre for værdipapirer. Med en omsætning på ca. 90 % af det tyske marked, er det Tysklands største børs. Deutsche Börse AG ejer og driver Frankfurt Wertpapierbörse.

Deutsche Börse ejer Clearstream en clearing-virksomhed i Luxembourg og Market News International (MNI) et globalt finansnyhedsbureau.

Opkøb og fusioner[redigér | redigér wikikode]

I 2001 forsøgte Deutsche Börse en fusion med London Stock Exchange og efterfølgende et opkøbsforsøg i 2006, opkøbsforsøget blev afvist.

Efterfølgende har Deutsche Börse arbejdet på fusionsplaner med NYSE Euronext, første gang i 2008 og igen i 2009. I 2011 var der også fusionsplaner med NYSE Euronext, det var dog tvivlsomt om fusionsplanerne ville blive godkendt af EU's og USA's konkurrencemyndigheder. "[1][2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Deutsche Boerse in Advanced Talks to Buy NYSE Euronext - Bloomberg". Arkiveret fra originalen 5. august 2011. Hentet 6. januar 2012. 
  2. ^ "NYSE-Deutsche Börse deal clears US hurdle". Financial Times. Arkiveret fra originalen 10. juli 2011. Hentet 24. juli 2011. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

TysklandSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.