Dildo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler et sexlegetøj. Opslagsordet har også en anden betydning, se Dildo (by).
Billedet viser en realistisk dildo med bevægelig hud
Realistisk dildo med bevægelig hud

En dildo er et sexlegetøj, som oftest er penis-formet, der bruges til seksuel stimulering. Dildoer i dag er oftest fremstillet af medicinsk silikone eller ABS-plast.

En dildo, som kan fastspændes på en person, kaldes for en strap-on.

Betegnelsen dildo bliver undertiden brugt for en vibrator, men en dildo kan ikke nødvendigvis vibrere. En Vibrator kan også være en lille vibrerende ting som fx en sommerfugl som bruges på klitoris med henblik på en klitorisorgasme.

En buttplug er en særlig slags dildo til analt brug.

Etymologi[redigér | redigér wikikode]

Ordet dildo kommer højest sandsynligt fra det italienske ord "diletto", som betyder glæde/fryd. [1]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Dildoer af sten er fundet i arkæologiske udgravninger. Dildoer har sandsynligvis været eksisterende i en eller anden form gennem det meste af menneskets historie. Fund fra ældre stenalder blev tidligere katalogiseret som "stave", men som en arkæolog siger "Hvis man kigger på størrelsen, formen og i enkelte tilfælde udsmykningen af de stave, er det svært ikke at forestille sig deres åbenlyse funktion". Der har være mange henvisninger til dildoer i den historiske litteratur samt – i overført betydning – i biblen (se f.eks. Det Gamle Testamente – Ezekiel 16:17)

Nutiden[redigér | redigér wikikode]

I vores nutid bruges dildoer til at opnå tilfredsstillelser, orgasmer samt samleje. Dildoer er en "erstatning" for penis, den bruges derfor ofte når den ene part af begge køn ingen partner har, til at opnå tilfredsstillelse med. Der findes tusindvis af dildoer. Nogen med knupper, andre kan vibrerer, nogen med 24 karat guld indeni, nogen af metal, andre af blød gummi. Disse opfindelser er en del af vores hverdag. Dildoen kan erstattes af diverse ting såsom gulerødder, agurker, stearinlys og andre aflange ting der kan gå ind og opnå en tilfredsstillelse hos kvinden eller manden.

Strap-on / påspændingsdildo[redigér | redigér wikikode]

En strap-on er en type dildo, som kan fastspændes på et menneske, således at fx en kvinde kan være den aktive sammen med en anden kvinde/mand.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Online Etymology Dictionary". Arkiveret fra originalen 12. marts 2007. Hentet 31. maj 2006. 
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
SexSpire
Denne artikel om sex eller sexologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.