Diskussion:Afsked

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Wiktionary[redigér wikikode]

Hører den ikke hjemme i https://da.wiktionary.org/wiki/Forside ? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 1. jun 2017, 19:57 (CEST)

Det er ikke utænkeligt, men jeg tilføjede den, da der var 158 henvisninger til den og den lå øverst på listen over ønskede sider - Kan man flytte den over, så henvisningen stadig er aktiv eller? --Ea-katrine (diskussion) 2. jun 2017, 20:41 (CEST)
Der findes en tysk flertydig de:Abschied med wikidata:Q331943, men da den danske ikke er flertyddig, undlod jeg at knytte dem sammen da den danske kom ind i går.
-- Mvh PHansen (diskussion) 2. jun 2017, 20:51 (CEST)
Ja, det er rigtigt at der er mange henvisninger til ordet, i lige så mange forskellige sammenhænge. Hvilket folk på en eller anden måde må lære af. Det er ikke rimeligt at tro at der kan skrives en fornuftig artikel, der skal forsøge at sammenkoge 150 forskellige situationer. Så folk skal holde op med at linke til bredt definerede ord, der kun kan blive til ordbogsopslag. --Madglad (diskussion) 3. jun 2017, 00:48 (CEST)
Godt argument, Madglad, og jeg er enig. Oprettelsen af artiklen er sket i den bedste mening, men hvis der er stemning for ændringer af den, så er det naturligvis åbent. --Ea-katrine (diskussion) 5. jun 2017, 13:45 (CEST)
Men hvad er løsningen? Man kan evt. lave en flertydighedsartikel som den tysk, men bedre vil det være at alle de henvisninger forsvinder, de skal ellers rettes til at pege på forskellige artikler afhængigt af betydningen. Jeg er mest stemt for en robotfjerning af linksne, men tror at det bedst diskusteres i Landsbybrønden. --Madglad (diskussion) 5. jun 2017, 14:27 (CEST)

Til orientering: Opslaget findes på Wiktionary: wikt:afsked, hvor det blev oprettet i 2014.
- Sarrus (db) d. 5. jun 2017, 14:55 (CEST)

Svar til både Sarrus og Madglad: Man kan ikke lave en reference til Wiktionary, så folk bliver sendt derover, når de klikker på ordet? Og hvis dette ikke er en brugbar løsning skal den nok diskuteres i Landsbybrønden. --Ea-katrine (diskussion) 6. jun 2017, 15:40 (CEST)

Teknisk set er der intet til hinder for at henvise til Wiktionary i den løbende brødtekst, men det er ikke noget vi har tradition for, så det må nok diskuteres på Landsbybrønden, som du selv er inde på. Der må du så argumentere for nødvendigheden af at henvise til et ordbogsopslag i en encyklopædi.
- Sarrus (db) d. 6. jun 2017, 15:49 (CEST)
Vi skal ikke ud i at henvise til Wiktionary. Folk må selv bruge en ordbog efter eget valg, hvis de ikke kender ordet. Når folk klikker på et link, har de en forventning om at ryge videre til en encyklopædisk artikel. Jeg er mener at robotfjerning af linksne bør diskuteres i Landsbybrønden. --Madglad (diskussion) 6. jun 2017, 16:04 (CEST)
Jeg har ingen erfaring med eller viden om "robotfjerning", som du nævner Madglad, så jeg håber du/I vil dele dette spørgsmål med andre? --Ea-katrine (diskussion) 6. jun 2017, 16:43 (CEST)