Diskussion:Alexandra af Frederiksborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Bør artiklen ikke flyttes til ny Alexandra (uden prins foran)? Jf andre kongelige navne hvor det er (for)navnet der er indgang, og ikke titlen (dronning, konge etc.). Evt. med henvisningartikel fra prinssesse(er) --Kurt L 24. apr 2005 kl. 12:34 (CEST)

Nej: Diskussion:Dronning Ingrid. --Palnatoke 24. apr 2005 kl. 12:58 (CEST)
Har bragt spørgsmålet op generelt under stilmanualen (afsnit: biografier). --Kurt L 24. apr 2005 kl. 13:26 (CEST)

Nu er hendes navn ikke længere Prinsesse Alexandra, efter som hun ikke længere er prinsesse, men grevinde. Artiklens navn må nødvendigvis ændres for ikke at være misvisende. Ordet prinsesse kan ikke indgå, men det kan grevinde.(skrev 83.93.214.20 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Artiklens navn skal ikke nødvendigvis afspejle Alexandras nuværende navn - den skal hedde det som de fleste dansktalende vil finde naturligt, og det kan sagtens være noget andet. --Palnatoke 4. mar 2007 kl. 10:28 (CET)
De fleste dansktalende vil nok hurtigt finde det naturligt, at artiklen afspejler hendes faktiske navn, hvori prinsesse ikke længere indgår. Alternativt kunne man vel lige så godt stoppe enhver opdatering af Wikipedia og lade navne på personer, lande osv. forblive som de var i forrige årtusinde. Spørgsmålet er, om Wikipedia vil fremstå opdateret eller ej. Og eftersom prinsesse-titlen vil fremgå som historisk oplysning af selve teksten, vil artiklen jo også kunne fremsøges af dem, der fejlagtigt tror hun stadig hedder Prinsesse Alexandra. Ugebladene vil også om 7 dage ophøre med at kalde hende prinsesse, efter som deres kongehusglade læsere formentlig går op i den slags. Og ellers vil kongehuset give bladene et solidt vink med en vognstang. Sjovt i øvrigt, at de engelsksprogede Wikipedia-skribenter allerede har fundet ud af at ændre artikelnavnet. De er nok lidt mere ajour, og lever ikke i fortiden. (skrev 83.93.214.20 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

komma eller ikke komma, grevinde eller ikke grevinde?[redigér wikikode]

På kongehuset.dk omtales Alexandra som "Alexandra grevinde af Frederiksborg", altså uden komma. Denne navngivning følger dansk adels praksis - altså med "greve"/"grevinde"/"baron"/"baronesse" indskudt efter fornavnet. Vi andre ikke-adelige vil som regel undlade titlen i navnet eller sætte den foran. Artiklen bør derfor nok flyttes til Alexandra af Frederiksborg. Flyttebegrundelsen "Forenkling: vi plejer ikke at have alle de kongeliges/adeliges mange fornavne med i artikeltitlen, men kun det første fornavn" holder i øvrigt ikke, da der jo ikke er mange fornavne her (og fornavnene stammer fra Alexandras tid som almindelig borger). --Palnatoke 1. jan 2008, 20:05 (CET)

Hvis det er dansk adels praksis at undlade kommaer, så bør artiklen vel flyttes til Alexandra grevinde af Frederiksborg – uden komma. Men man kan vel ikke undlade "grevinde", når det er en del af hendes navn? Hvis begge hendes borgerlige fornavne (Alexandra Christina) skal med i artikeltitlen, så skal begge Kronprinsesse Marys borgerlige fornavne (Mary Elizabeth) jo også med i artikeltitlen, så det bliver Kronprinsesse Mary Elizabeth. Og så skal artiklen om Marie Cavallier efter brylluppet vel også indeholde hendes tre borgerlige fornavne, så artikeltitlen bliver Prinsesse Marie Agathe Odile. Det bliver for bøvlet og for langt med flere fornavne – især fordi ingen af de tre damer bruger alle deres fornavne til daglig, men kun det første. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 1. jan 2008, 20:21 (CET)
Vi kan sagtens udelade "grevinde", for "hendes navn" er kontekstafhængigt - vi er ikke bundet af Kirkeministeriets navneregler. Google antyder, at Alexandra af Frederiksborg er mere udbredt end både Alexandra grevinde af Frederiksborg og Alexandra Christina af Frederiksborg (godt 300 mod godt 100 og godt 100).--Palnatoke 1. jan 2008, 23:39 (CET)
Hvis der ikke fremkommer protester i løbet af i dag, agter jeg at flytte artiklen til Alexandra af Frederiksborg. --Palnatoke 15. jan 2008, 06:46 (CET)
Jeg støtter flytningen. Og så synes jeg også, at vi samtidig skal flytte Ingolf, greve af Rosenborg til Ingolf af Rosenborg, idet Googlesøgninger kun viser 92 hits på "Ingolf(,) greve af Rosenborg" mod hele 236 hits på "Ingolf af Rosenborg". --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 15. jan 2008, 10:46 (CET)
Så bør vi nok lige skrive lidt i WP:N om det. --Palnatoke 15. jan 2008, 10:53 (CET)
Det har jeg så gjort nu. --Palnatoke 15. jan 2008, 10:56 (CET)
Forresten er selve titlen "Grevinde af Frederiksborg" en titel i Rangfølgens klasse 1 (se [1]) og titlen hører derfor hjemme i wikipediakategorien [[Kategori:Titler i Rangfølgens klasse 1]], hvor bl.a. også titlerne Greve af Rosenborg, Statsminister og General står. Men artiklen/linket Grevinde af Frederiksborg er et redirect til denne artikel (Alexandra af Frederiksborg) og kan derfor ikke placeres selvstændigt i [[Kategori:Titler i Rangfølgens klasse 1]]. Er der en måde, hvorpå man kan løse det? --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 15. jan 2008, 12:03 (CET)
Man kan faktisk godt sætte redirecten i en kategori, hvis man vil. --Palnatoke 15. jan 2008, 12:11 (CET)
Hvad med det, jeg har gjort nu ved artiklen Grevinde af Frederiksborg? Er dét ok? --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 15. jan 2008, 12:16 (CET)
Okay – hvordan laver man rent teknisk en redirect i en kategori...? --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 15. jan 2008, 12:19 (CET)
Glimrende - det vil jo nok forblive en stub, indtil der eventuelt kommer flere grev(ind)er af Frederiksborg, men det finder vi jo ud af efterhånden. --Palnatoke 15. jan 2008, 12:22 (CET)