Diskussion:Bethaniakirken (Aalborg)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg mener ikke, at Missionsforbundet er luthersk. Forståelsen af dåb og nadver er ikke luthersk jfr. Missionsforbundets hjemmeside/Synoden, og så vidt jeg kan se på Bethaniakirkens og Missionsforbundets hjemmesider, nævner de ikke Luther eller betegner sig selv som lutherske. --Brams (diskussion) 2. apr 2012, 20:17 (CEST)

Kirken og Missionsforbundet er vist (med nutidig sprogbrug) evangelikale (en forholdsvis bred betegnelse, der kan rumme lutherske elementer, men også gerne har kongregationalistiske træk) snarere end evangeliske (en betegnelse, der i nordeuropæisk sammenhæng i høj grad er synonym med evangelisk-luthersk). Denne skelnen kan være mere eller mindre tydelig, og ordet evangelikal er ret nyt på dansk. --Palnatoke (diskussion) 2. apr 2012, 21:40 (CEST)
Kære i andre - Det er mig, som har lavet en skrive fejl, folkekirkelig som jeg er. Luthersk-Evangelisk er ikke korrekt i denne sammenhæng og de bruger selv udtrykket evangelisk. Det vil jeg også anbefale i denne artikel. mvh Orwell123 (diskussion) 2. apr 2012, 21:56 (CEST)

Jeg har nu rettet i artiklen jvf. denne diskussion. --Brams (diskussion) 19. maj 2012, 19:57 (CEST)