Diskussion:Brock (adelsslægt)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Brock (adelsslægt) er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Huskeliste for Brock (adelsslægt): rediger · historik · overvåg · opdater
  1. Måske kilderne nævnt hos Albert Fabritius i Dansk Biografisk Leksikon, 2. udgave er relevante til det videre arbejde?

Så vidt jeg kan se rundt er er stavemåden Brock den mest anvendte for adelsslægten; Det bruges både på Gammel Estrup hvor en del af dem har haft hjemme, og i Den Store Danske; Jeg foreslår at artiklen flyttes til Slægten Brock eller lignende. -- Nico 29. nov 2009, 09:27 (CET)

Brok er også noget andet - hvis der er en primærbetydning, er det jo nok sygdomstilstanden.. --Palnatoke 29. nov 2009, 09:46 (CET)
Fint med mig, dog foretrækker jeg Brock (adelsslægt) for at holde systematikken. --KLN 29. nov 2009, 09:50 (CET)

Brock (adelsslægt) er fint nok for mig også - Nico 29. nov 2009, 09:58 (CET)

spørgsmål til Huskeliste[rediger kildetekst]

Det er netop de kilder som bliver angivet i Dansk Biografisk Leksikon, 2. udgave samt andre kilder (se under Referencer) som er blevet brugt til at skrive artiklen. Husk at dette er en artikel om adelsslægten Brock/Brok og nogle af de omtalte kilder henviser til den borgelige slægt Brock --- Zoizit (diskussion) 14. jul 2013, 20:29 (CEST)

Prøver igen, hvad er det som der menes at der mangler i artiklen, for at den kan komme videre fra Lovende artikel til næste trin??, og som jeg skrev tidligere, handler artiklen om adelsslægten Brock/Brok, ikke den borgelige slægt Brock. --- Zoizit (diskussion) 21. jun 2014, 15:55 (CEST)
Godt spørgsmål - måske kunne artiklen bruge flere nyere kilder, hvis de findes, for der forekommer oplysninger i de tidlige udgaver af Danmarks Adels Aarbog, som siden er blevet rettet eller ændret. Men hvis ikke, der er fremkommet nye oplysninger, så må artiklen vel være komplet. --Urbandweller (diskussion) 22. jun 2014, 22:23 (CEST)
da jeg skrev på artiklen (sommerquizkonkurrencen), lånt jeg de bøger som jeg kunne få mine hænder på, om adelsslægten Brock, det vil sige de Danmarks Adels Aarbog, hvor i slægten Brock var nævnt, derud over brugte jeg http://www.rosekamp.dk/, http://runeberg.org/katalog.html og hvor nu ellers man kan finde oplysninger. Så sent som i går undersøgte jeg om der var kommet nyt på biblioteket, men desværre så jeg ved ikke helt hvad der skal til for at der kan skrives mere ---Zoizit (diskussion) 22. jun 2014, 22:53 (CEST)
Jeg har været på biblioteket og har lånt Dansk Biografisk Leksikon, Tredje udgave, andet bind Bering – Brüel. Nordisk Forlag A/S, København 1979. Og kilder under Slægten Brock, er Danmarks adels årbog, netop dem som er blevet brugt til artiklen om Slægten Brock, og de personer fra Adelsslægten Brock som er nævnt i bogen er: Eske Jensen Brock, Eske Brock, Jens Andersen Brock, Lauge (Lave) Brock, Niels Brock (ridder), og så er der et par stykker som ikke er af Adelsslægten Brock - Gustav Edvard Brock, Ludvig Frederik Brock, Peter Michael Johan Brock ---Zoizit (diskussion) 27. jun 2014, 23:40 (CEST)