Diskussion:Egmont (mediehus)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Nye nøgletal[redigér wikikode]

Der er nye nøgletal (omsætning mv.) som gerne må indføres. De kan ses på http://www.egmont.com/dk/presse/Nyheder-og-pressemeddelelser/Egmont-opnaede-nyt-rekordresultat/ og http://www.egmont.com/dk/Om-Egmont/Nogletal-og-arsrapporter/

OBS! Dette er rettet d. 1/5-2013

Kilder?[redigér wikikode]

Denne artikel er udstyret med {{Kilder}}, men hvad er det konkret, der skal kildebelægges? --Palnatoke (indsat af PalnaBot (diskussion) 8. mar 2013, 08:28 (CET))

Revision af historieafsnittet[redigér wikikode]

Da det nuværende historieafsnit fokuserer tungt på grundlæggelsen og i øvrigt fremstår mere fortællende end leksikalsk, foreslår jeg at det erstattes med nedenstående tekst. Alle udsagn kan henvises til siden http://www.egmont.com/dk/Om-Egmont/Egmonts-historie og/eller til bogen "Egmont 1878-2003: 125 år" som kan læses online på http://issuu.com/egmontcomm/docs/egmont125 - eneste undtagelse er sidste sætning (om digitale produkter), som kan henvise til siden http://www.egmont.com/dk/Forretningsomrader/Digital/.


Egmonts (som frem til 1992 var kendt som Gutenberghus) rødder strækker sig tilbage til 1878, hvor 17-årige Egmont H. Petersen grundlagde et trykkeri. Egmonts første skridt ind i mediebranchen fandt sted i 1904, da Egmont H. Petersen overtog det lille kvindeblad Damernes Blad og relancerede det som familie-ugebladet Hjemmet, der er det ældste og største ugeblad i Skandinavien.

Hjemmet udkom første gang i Norge i 1911 og et år senere i Sverige. Egmont H. Petersen døde i 1914 og hans efterkommere omdannede forretningen til en fond i 1920. Siden dengang har Egmont Fonden, med fokus på børn og unge, uddelt 2.6 mia. kroner (omregnet til 2012-kroner) til sociale, sundhedsmæssige, kulturelle og undervisningsmæssige formål.

Efter anden verdenskrig fik Egmont licens til at udgive Disney-tegneserier i Skandinavien og Anders And udkom fra 1948 i Sverige og Norge og fra 1949 i Danmark. Siden blev aktiviteterne udvidet til andre vesteuropæiske lande og, efter murens fald, også til Østeuropa.

I 1984 etablerede Egmont sammen med Nordisk Film, Aller og en række danske dagblade, Weekend-TV, en forløber for TV 2. Med erfaringer fra Weekend-TV etablerede Egmont med en række partnere TV 2 Gruppen Norge. Siden 2012 har Egmont ejet hele den norske TV 2, landets største kommercielle tv-kanal.

Egmont fusionerede i 1992 med Nordisk Film og udvidede dermed aktiviteterne til at omfatte produktion, distribution og forevisning af film.

Siden 1990erne har Egmont lanceret en lang række web-communities, e-handelssteder og – i nyere tid – en mængde apps.


(skrev Jonassmith (diskussion • bidrag) 10. sep 2013, 09:33. Husk at signere dine indlæg.)