Diskussion:Elektrisk generator

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hej Glenn, - Jeg var faktisk skeptisk mht. om billedet kunne være fra 1915; det ligner ikke datidens farvefotos. Men jeg kunne ikke underbygge min opfattelse med sikre data. Derfor morer det mig at billedteksten nu er ændret.

Venlig hilsen, Sebastjan 28 nov. 2004 kl. 10:40 (CET)

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Elektrisk generator

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Kan ordet "generator" (som omdirigerer til Elektrisk generator) overhovedet have andre (notable) betydninger?

  • Jeg tror det faktisk ikke. Så jeg synes at vi skal  Flyt te Elektrisk generator til Generator. Hvis der havde været andre notable betydninger, ville jeg også tro at den elektriske generator er det første folk tænker på, når de hører ordet "generator". Hvis der er/senere kommer andre notable ting med navnet "generator", kan de få en Generator (flertydig). Mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 2. jul 2014, 15:46 (CEST)
  •  Flyt ikke Ifølge Ordbog over det danske sprog er en generator et "apparat der frembringer gas, elektricitet ell. en anden kraft". Det er muligt, at de fleste tænker på en elektrisk generator, når de hører ordet "generator", men det ændrer ikke ved, at elektrisk generator er en delmængde af "generator", hvorfor opslaget bør ligge hvor det ligger. Det er i øvrigt den løsning, der er valgt på de fleste andre wiki'er. Pugilist (diskussion) 2. jul 2014, 15:51 (CEST)
Og så er der i øvrigt mange andre notable betydninger af generator, som ses af den engelske artikel en:Generator :-) Pugilist (diskussion) 2. jul 2014, 15:55 (CEST)
Konklusion:
Der er efter knap tre måneder uden yderligere indlæg ikke opnået konsensus; artiklen flyttes derfor ikke. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 20. sep 2014, 18:11 (CEST)