Diskussion:Folketingsmedlemmer valgt i 2019

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Sidens formål[rediger kildetekst]

Med den seneste tilføjelse af afsnittet om Folketingets præsidium, er vi begyndt at behandle denne side lidt mindre som bare en liste over folketingsmedlemmer, men i stedet som en artikel om det folketing der blev valgt i '19: det 71'e folketing, hvis ikke jeg tager fejl.

I mine øjne er dette fantastisk. Jeg synes godt vi kunne inkludere diverse detaljer om lovændringer fortaget af dette folketing, den socialdemokratiske regering, osv. --Amargaard (diskussion) 1. sep 2019, 10:52 (CEST)

Det, som omhandler den socialdemokratiske regering, er vel mere relevant i Regeringen Mette Frederiksen. --Morten1997 (diskussion) 1. sep 2019, 11:23 (CEST)
Jeg mener selvfølgelig kun overordnet information, ikke smådetaljer. Pointen er at behandle siden som den engelske wikipedia behandler siderne om deres parlamenter. Jeg har lavet nogle småændringer i den retning allerede. --Amargaard (diskussion) 1. sep 2019, 13:39 (CEST)


Jeg genåbner diskussionen - og inkluderer heri et forslag om at ændre navnet til "Danmarks 71. Folketing". Dette er, som nævnt og linket ovenfor, inspireret af de amerikanske kongres-artikler på den engelske wikipedia, og vil give os mulighed for følgende:

  • At beskrive regeringsdannelsen her, i stedet for på Folketingsvalget 2019.
  • At opliste større beslutninger vedtaget af dette folketing.
  • At oplyse mere uddybende om større begivenheder, såsom skabelsen af Fremad og første repræsentation af Nye Borgerlige.

Hvis der er konsensus om denne navneændring, bør de lignende artikler/lister over forrige folketingsmedlemmer selvfølgelig også ændres. --Amargaard (diskussion) 18. nov 2019, 15:20 (CET)

@Amargaard: Vi bruger den navngivning, som bruges i Danmark og ikke hvad andre lande bruger. Når der ikke er tradition for bruger nummerering, så bliver et forslag som ikke bliver ført ud i livet. Det udover har vi artiklen Folketingsvalget 2019, hvor vi samler oplysninger om begivhederne, mens denne artikel er kun en liste over valgte. --Steen Th (diskussion) 18. nov 2019, 16:22 (CET)
Men Folketingsvalget 2019 detaljerer optakten til- og selve valgnatten samt hvad end der umiddelbart fulgte efter, men ikke "det 71. folketing". Hvis ikke denne side kan fungere som dette, vil jeg stærkt foreslå at vi fandt et andet sted til det. --Amargaard (diskussion) 18. nov 2019, 16:38 (CET)