Diskussion:Gærdekartebolle

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Rettet navn på planten[rediger kildetekst]

Jeg har rettet navnet på planten fra Gærde-Kartebolle til gærdekartebolle og vil også snarligt omdøbe artiklen.

Ifølge dansk retskrivning skrives navne på planter og dyr med lille, og uden bindestreg. Jf. disse kilder:

Den første kilde er helt autoritativ (retskrivningsreglerne fra Dansk Sprognævn), og den anden er næsten lige så autoritativ, da den er skrevet i Politiken af en medarbejder fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

--Jhertel (diskussion) 20. sep 2016, 16:20 (CEST)

Hov, det er "mit" navn. :-) Jeg er i enig at vi skal følge normal dansk retskrivning. Men der er etableret en tradition for at skrive det danske slægtsnavn for planter med stort, som jeg synes er forkert og meget gerne ser brudt. (Nogle plantebøger bruger også det princip, så det er ikke noget Wikipedia selv har opfundet). Reglerne står på Wikipedia:Navngivning#Plantenavne hvor der står kan, ikke skal vedrørende brug af stort slægtsnavn. Ellers henvises til allearter.dk som har "Gærde-kartebolle" med bindestreg. Jeg vil anbefale at tage sagen op på Wikipedia-diskussion:Navngivning for at se stemningen før en evt. større omdøbning af vores planteartiklen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 20. sep 2016, 16:45 (CEST)
Ja, det er nemlig dit navn og også grunden til at jeg lige havnede her – jeg blev jo nysgerrig efter hvad en Dipsacus fullonum var for en filur. :-) Undskyld mit sene svar, tak for henvisningen til Wikipedia-reglerne, og en særlig stor tak fordi du selv tog emnet op på Wikipedia-diskussion:Navngivning#Plantenavne med et godt indlæg. --Jhertel (diskussion) 24. sep 2016, 16:54 (CEST)