Diskussion:Hård rock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvad er heavy metals "haderiske udtryk"? Jeg vil gå ud fra, at der hentydes til teksternes mere direkte karakter, men er det nok til dannelse af en generel regel? Så vidt, jeg har kunnet se på den engelske wiki, antages Heavy Metal at være kommet ind i sproget via "hippiespeak", hvor "heavy" simpelt hen var et forstærkende superlativ. Jeg har svært ved at se, hvad der gør Ozzy Osbourne "hadsk" (eller Led Zeppelin, Deep Purple eller Black Sabbath for den sags skyld). --Jakob mark 8. maj 2006 kl. 21:07 (CEST)

Du har ret i, at haderisk er et lidt for specifikt ord, der ikke altid dækker heavy metal. Det jeg mener er, at Heavy Metal fx ikke er kærlighedssange, hvilket hardrock-sange godt kan være. Du er meget velkomen til at skrive det om, hvis du har en ide til en bedre formulering. Pardy 14. maj 2006 kl. 21:22 (CEST)
Den nye beskrivelse fortæller jo intet om forskellen på de to genre, den giver bare eksempler bå bands. Pardy 22. maj 2006 kl. 18:16 (CEST).
Er problemet ikke, at både "heavy metal" og "hård rock" har en historie som genrebetegnelser, men i dag primært bruges som paraplybetegnelser, og at der ikke er klart definerede grænser mellem de to? Heavy metal kan betragtes som en subgenre indenfor hård rock, og idet denne genre i sig selv er så bred, er det næsten umuligt at lave klare distinktioner. Jeg har prøvet at udvide lidt, men det er svært at sige noget generelt og kort om noget så bredt. --Jakob mark 22. maj 2006 kl. 19:34 (CEST)

Pop og Hård Rock[redigér wikikode]

Jakob <- du har skrevet at hård rock er en kontrast til popmusikken, men hård rock og heavy metal kan vel sagtens være popmusik (fx går bands som Led Zeppelin og Green Day ind under begge genre). Hård rock er snarere en kontrast til blød rock og blød pop. Pardy 7. jul 2006 kl. 19:39 (CEST).

Flyttet fra artikel[redigér wikikode]

Det passer ikke helt at Heavy Metal genren kom til i 1970'erne. Det første Heavy Metal kom til i 1968, og det første Heavy Metal nummer var lavet af Blue Cheers og hed Summer time blues. Samme måned som denne sang kom til, udkom Steppenwolf med Born to be wild. Man vil nok kalde det Hård Rock, men Hård Rock er også en metal genre. (skrev 188.181.204.99 1. nov 2017, 03:52 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) (flyttet af Nico (diskussion) 8. nov 2017, 10:19 (CET))

Det lader til at være rigtigt se en:Summertime Blues. Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. nov 2017, 10:24 (CET)