Diskussion:Keglesnit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

En lige linie er vel også et keglesnit, ligesom et himmelobjekt kan bevæge sig i en lige linie. Hvis f.eks. et let objekt har retning direkte imod solen, vi bevægelsesretningen være lige.

Antal[rediger kildetekst]

  • en:Conic section The three types of conic section are the hyperbola, the parabola, and the ellipse.
  • de:Kegelschnitt Ist die Spitze nicht enthalten, so entsteht eine Ellipse, eine Parabel oder eine Hyperbel.
  • no:Kjeglesnitt Avhengig av retningen til snittet vil kjeglesnittet være en ellipse, parabel eller hyperbel.
  • sv:Kägelsnitt Beroende på hur planet skär den cirkulära koniska ytan erhålls en ellips, en parabel eller en hyperbel.

Da-wiki skal ikke drive førstehåndsforskning ved at definere/tælle anderledes. --Madglad (diskussion) 2. aug 2016, 09:02 (CEST)

Det er ikke førstehåndsforskning, se kilder på Diskussion:Hyperbel. Mvh. Kartebolle (diskussion) 2. aug 2016, 09:04 (CEST)
Du glemte at citere fortsættelsen på enwiki: The circle is a special case of the ellipse, and is of sufficient interest in its own right that it was sometimes called a fourth type of conic section., hvilket er hvad jeg oversatte og indsatte. I øvrigt ser jeg ingen kildeangivelser om dette i de Wikipediaer, som du citerer, så det kunne lige så godt være dem som driver førstehåndsforskning (eller oversætter fra hinanden). Husk det grundliggende princip aldrig at bruge andre udgaver af Wikipedia som kilde. Mvh. Kartebolle (diskussion) 2. aug 2016, 09:29 (CEST)
Mht. de andetsteds angivne kilder. Man kan altid finde kilder, som har et bestemt synspunkt, hvis man vil. Der er tre keglesnit i matematikken, at man kan google sig til en ingeniør-bachelors egen forståelse/fortolkning af teorien betyder ikke at man skal betragte den forståelse som sandheden. Jeg hæfter mig også ved at der omtales andre specialtilfælde af keglesnit andetsteds, de skal heller ikke medregnes. Med keglesnit mener man som udganspunkt de tre principielt forskellige typer punktmængder, der kan optræde som løsningsmængder for andengradsligner i to variable (som begge optræder i anden potens, og hvor mængden indeholder mere end ét element). Eller med andre ord, et "kegle"snit, der ikke omfatter midtpunktet. --Madglad (diskussion) 2. aug 2016, 10:20 (CEST)