Diskussion:Kvark (mælkeprodukt)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ost Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Ost, et forsøg på at koordinere oprettelsen af osterelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kvark hedder på svensk kvarg og findes på http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarg På eneglsk hedder det Quarg og findes på http://en.wikipedia.org/wiki/Quarg

jeg kan ikke redigere lænkerne men det er der sikker nogen anden som kan

mvh

Søren Wille Helsingborg 042.121164@telia.com

Hvad er det du vil have redigeret? Der er ikke oprettet en dansksproget artikel om osten, og Kvark er en flertydighedsartikel, som kun skal pege på andre sprogudgavers tilsvarende flertydighedsartikler. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. jul 2008, 20:07 (CEST)

Citat fra artiklen: "Kvark ligner lidt et stykke ost." - Jeg har altid hørt at kvark ER en ost. Denne opfattelse deler de andre wikier, jeg har tjekket. Er der nogen grund til at kvark kun ligner ost i Danmark? Madglad (diskussion) 4. jun 2012, 10:01 (CEST)

Som sådan kan jeg godt følge påstanden om at kvark *ligner* ost, men ikke er det. Grænserne for hvad der er og ikke er ost, har jo historisk ligget forskelligt i forskellige lande, men med international samhandel og (EU-)regulering bliver disse lokale særheder udfordret, og derfor kan man i dag sandsynligvis uden problemer kalde kvark for ost, også på dansk. Det ville i øvrigt være rart med et billede, der faktisk viste kvark og ikke bare et kvark-baseret kageprodukt. --Palnatoke (diskussion) 4. jun 2012, 10:59 (CEST)
Forskellen på kvark og ost er, at man f.eks. tilsætter osteløbe til ost, og at mange oste lagres for mere (evt. bedre) smag. Philaweb 4. jun 2012, 19:35 (CEST)