Diskussion:Libero (fodbold)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Skal omdøbes til "Sweeper"[redigér wikikode]

Jeg har ikke så stor fidus til denne artikel. Artiklen er god, men navnet synes jeg, er forkert. Jeg mener, at en "libero" og en "sweeper" er det samme (selvom der står noget andet i Fodboldpositioner#Sweeper), men sweeper er langt mere brugt. I artiklen om Franz Beckenbauer, både på dansk og engelsk er hans position i infoboksen angivet som sweeper, men i denne artikel er den omtalt som libero. I den engelske artikel står der osse, at de to ting er det samme.

Jeg finder det desuden meget mærkeligt, at ordet "Sweeper" ikke forekommer en eneste gang (selvom man ikke synes, de to ting er det samme, må man stadig indrømme, at de minder om hinanden). Jeg synes, ordet "Libero" derfor bør nævnes.--Vû zavé (diskussion) 9. jun 2012, 17:49 (CEST)

Ordet "sweeper" bliver da nævnt, og når vores artikel er langt mere uddybende end den engelske, er det måske mere oplagt at de skal inspireres af os :-) --Palnatoke (diskussion) 9. jun 2012, 18:29 (CEST)
"Brasilien vandt VM i fodbold 1958 med udgangspunkt i en ny spillestil, baseret på 4-2-4 formationen.[1] Som modspil til dette system udviklede argentineren Helenio Herrera, der var træner for Internazionale i begyndelsen af 1960 –erne, et spilsystem, hvor vægten var lagt på et stærkt forsvar. Dette system betegnes på italiensk som Catenaccio. Opstillingen var baseret på en libero, som lå bag forsvaret. Denne position blev i løbet af nogle få år betegnet som sweeper, hvorefter libero fik en ny betydning." Som opretter og hovedskribent på artiklen henleder jeg opmærksomheden på ovenstående. En sweeper er noget helt andet end en libero i fodbold! Fejemaskinen er altid bageste mand i et firemandsforsvar, mens liberoen er den fri spiller i et forsvar med 3- back kæde. En artikel om "sweepere" er naturligvis velkommen.Ramloser (diskussion) 9. jun 2012, 22:06 (CEST)