Diskussion:Litra MY

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Farve på tag[redigér wikikode]

Der er en fejl i farvebenævnelsen for taget på den rød/sorte version. Taget er ved denne bemaling sort, og ikke grå, som Wikipedia-artiklen nævner. Jeg kontaktede Dansk Jernbanemuseum for at få dette bekræftet, og billeder viser ligeledes en sort bemaling. Hvor kommer idéen om de grå tagbemalinger fra? (skrev 77.4.24.16 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det stammer fra hæftet ... de ligner jo hinanden af Torben Andersen. Lokomotivets Forlag, 1988. På s. 39 står der om designbemalingen fra 1972: "Bogier, undervogn og tag fik en mørkegrå farve, der dog hurtigt kom til at se ud som snavset sort." Jeg kan dog ikke udelukke, at der er fejl i hæftet, eller der er sket ændringer efterfølgende. Så hvis der er tilgængelige kilder, der angiver noget andet, hører jeg gerne. Det skal dog bemærkes, at MY 1135 på billedet blev malet rød/sort igen efter en periode som blåt tjenestelokomotiv i 2014. Så det er ikke bemalingen fra tiden i drift der ses. Der er til gengæld flere billeder af lokomotivet fra dengang på Jernbanen.dk, hvor tagfarven synes at variere. --Dannebrog Spy (diskussion) 18. feb 2021, 21:36 (CET)