Diskussion:Lorania

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Lorania

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Hvis den her skal have en artikel, skal husmoderforeningen i Nr. Snede også ;-) --Brandsen 2. sep 2009, 23:07 (CEST)

  • Slet --Harne 2. sep 2009, 23:22 (CEST)
  • Slet - Der findes mange af disse foreninger, og jeg kan ikke se, at nogle af disse er selvstændigt notable. --Pugilist 2. sep 2009, 23:49 (CEST)
  • Slet - Den er i øvrigt også tæt på. Brugeren har lagt op til debat her / --Pusleogpixi 3. sep 2009, 00:27 (CEST)
  • Slet Elendig artikel uden links, overskrifter eller noget. mvh Christian Giersing [ disk + bidrag + e-mail ] 7. sep 2009, 20:51 (CEST)
  • Slet --Arne (Amjaabc) 7. sep 2009, 21:49 (CEST)
  • Jeg må sige, at jeg som ny bruger er noget overrasket over den kontante reaktion på min første artikel.

Jeg vil selvfølgelig forsvare artiklens berettigelse, men inden jeg gør det, vil jeg gerne skabe rene linjer om mine forudsætninger for at skrive artiklen:

Artiklen er skrevet som en prøveklud for at lære systemet at kende. Jeg valgte Lorania fordi jeg interesserer mig for og ved noget om emnet.

Den første påtale der kom på artiklen var en mistanke om, at jeg er medlem af Lorania. Og det fuldstændig rigtigt. Jeg har været medlem siden 2002, er suppleant til Loranias bestyrelse og desuden arrangør for Loranias kampagne i Geelskov.

Da jeg skrev artiklen var jeg ikke bevidst om reglerne for selvbiografier, og jeg er helt med på, at min rolle i sammenhængen udgør et problem. Men frem for bare at slette artiklen, har jeg forsøgt at nå frem til en konstruktiv løsning, i den brugerdebat som Pusleogpixi henviser til.

Anyways; det er en lidt anden diskussion, som jeg mener, bør tages for sig.


Det lader til, at den væsentligste anke her på siden er et spørgsmål om Notabilitet. Og derfor vil jeg ud fra Wikipedias krav til artikler gerne argumentere for, hvorfor jeg mener Lorania berettiger til en artikel:


Almen interesse: - Lorania har eksisteret i omkring 10 år, og i den tid haft over 1000 medlemmer og mange flere brugere. Foreningen har – som artiklen nævner – desuden haft en væsentlig plads i det danske rollespilsmiljøs barndom (primært det københavnske udsnit heraf, men da det er Danmarks største lokalmiljø, giver det sig selv). Her kan man så indvende, at rollespil i sig selv er en nicheaktivitet, som ikke berører særlig mange mennesker der ikke er aktivt udøvende. Og her må jeg indvende, at Wikipedia allerede har en artikel om liverollespil, samt at rollespil har været den i særklasse hurtigst voksende fritidsaktivitet blandt unge i Danmark indenfor det sidste årti. Allerede for flere år siden skal statistikker have hævdet, at rollespil var en mere udbredt fritidsaktivitet blandt unge end badminton. Tillad mig i øvrigt at påpege, at jeg som journaliststuderende ved, at mange indenfor mit fag (såvel som privatpersoner) bruger Wikipedia som indgang til research om et emne. Og jeg mener, at der bør være en kilde til information om Lorania tilgængelig for researchere af forskellige art, der om ikke andet er underkastet ekstern kritik, og som kan be- eller afkræfte den information der er tilgængelig på Loranias hjemmeside.


Hvor meget er der at skrive om? - Artiklens nuværende størrelse taler i første omgang for sig selv. Dertil skal medtages, at artiklens indhold er et meget skrabet resumé af, hvad der er at sige om foreningen og især Loranias fantasyunivers, der er blandt de mest omfangsrige i dansk rollespil, og egentlig burde have sin helt egen artikel.


Hvor unikt er emnet? - Som nævnt i artiklen, er Lorania en af de meget få danske foreninger fra den første store generation i 1990’erne, som er still going strong. Foreninger som har været tidligere ude, og antageligvis i deres velmagtsdage også større, som f.eks. Semper Ardens, Falros og Midgårds Helte, eksisterer ganske enkelt ikke længere. Loranias har med andre ord, som allerede nævnt, en væsentlig plads i det danske rollespilsmiljø og i dansk liverollespils historie. Så vidt vides har dansk liverollespil på litteraturfronten hidtil kun resulteret i håndbogsagtige udgivelser. Derfor skal det desuden bemærkes, at der er flere planer om udgivelse af romaner, der foregår i Loranias fantasyunivers, inden for de kommende år. Det vil til den tid være de første tilfælde af sådanne i Danmark.

Detaljeringsniveau: - Wikipedia har som tidligere nævnt allerede en artikel om liverollespil, og i øvrigt en artikel meget lig Lorania-artiklen om den jyske forening Ripen (som for øvrigt ikke er sletningstruet). Tempus Vivo er nævnt i en sidenote i artiklen om Vestskoven, men er som Danmarks største rollespilsforening efter min mening i endnu højere grad berettiget til en egen artikel. Hvilket jeg personligt overvejer at gøre noget ved.

Hvis det er holdningen at der – før der skrives artikler om de enkelte foreninger – er behov for en oversigt over danske liverollespilsforeninger, skal jeg gerne give mig i kast med en sådan så snart jeg kan.

I øvrigt: Christian Giersing bruger som argument, at artiklen er dårligt formateret. Lad mig i den forbindelse påpege, at artiklen for det første er en prøveklud opsat af en helt ny bruger, der prøvede at lære systemet at kende. For det andet fastslår Wikipedias artikel om selvbiografier, at formatering er uvedkommende i diskussioner om artiklers berettigelse.


Tillad mig i øvrigt at anmode om, at såfremt ”nævningene” når frem til den beslutning, at artiklen bør slettes, at den så fortsat vil være tilgængelig på min bruger. Så vidt jeg har kunnet læse mig frem til, skulle det være muligt?

GodSilas 8. sep 2009, 11:08 (CEST) Slet På ingen måde notabel. --Brandsen 11. sep 2009, 11:47 (CEST)

Konklusion:
Langt de fleste vil have artiklen slettet, hvorfor artiklen nu er slettet --Masz () 12. sep 2009, 18:16 (CEST)