Brugerdiskussion:GodSilas

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, GodSilas!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 1. sep 2009, 00:56 (CEST)

Wiki er ikke[redigér wikikode]

Hej GodSilas. Jeg har en overbevist mistanke om at du er meget involveret i foreningen Lorania. Derfor vedhæfter jeg en skabelon der fortæller lidt om hvad man skal passe på med at skrive om her på Wikipedia.‎ Med venlig hilsen --Pusleogpixi 1. sep 2009, 01:28 (CEST)

Stock post message.svgWikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

 • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
 • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
 • ... en talerstol
 • ... en kampplads eller diskussionsforum
 • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
 • ... et CV-indeks
 • ... en netavis eller blog
 • ... et chatroom
 • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 1. sep 2009, 01:28 (CEST)


Hej PusleogPixi!


Det er fuldstændig rigtigt; jeg er involveret i foreningen Lorania. Da jeg skrev artiklen som en prøveklud for at lære systemet at kende, var jeg ikke helt klar over, at reglerne for neutralitet var SÅ skrappe. Jeg har læst Wikipedias retningslinjer igennem, og kan selvfølgelig godt se pointen.

Så i al ydmyghed vil jeg gerne undersøge, om der er nogen måde at validere artiklen, eller på andre måder bevare den? Gerne efter en kritisk gennemredigering for min skyld.

Jeg er selv journaliststuderende og dermed ikke uden træning eller erfaring i neutralitet, fokus på fakta og dokumentation. Og med det i baggagen tør jeg også godt påpege, at artiklen holder sig til fakta, fremhæver både positive og negative og så vidt muligt (for det er umuligt at gøre helt) er blottet for bias.

Jeg kan også se pointen med, at alle kilder skal være offentligt tilgængelige. F.eks. afsnittene om foreningens historie kan ikke uden videre attribueres nogen skriftlige kilder, men er almen viden blandt en lang række mennesker både i og uden for foreningen. Formålet med at skrive dem på Wikipedia var netop at gøre dem tilgængelige for andre.

Ville det gøre nogen forskel, hvis oplysningerne også var at finde på foreningens hjemmeside, som der er linket til i bunden?


Anyways, har læst på Nybegynderforum og kan se, at jeg ikke er den første der har haft disse problemer. Men jeg vil gerne være åben om mine svagheder, og gå konstruktivt til problemet, og prøve at at finde ud af, om der er andre måder at løse det på, end ved bare at slette artiklen.

Som der står i Wikipedias artikel om Neutralitet, går konsensus altid forud for retningslinjerne. Jeg vil så gerne prøve at opnå konsensus. (skrev GodSilas (diskussion • bidrag) 1. sep 2009, 13:08. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg skal gøre opmærksom på, at jeg har besvaret dit spørgsmål på Nybegynderforumet. --|EPO| COM: 21. sep 2009, 19:41 (CEST)

Lorania er slettet[redigér wikikode]

Hej GodSilas. Jeg har nu slettet Lorania, da der på Wikipedia:Sider der bør slettes/Lorania var stor opbakning til sletning. Eftersom du har ønsket at have indholdet på din brugerside, får du det på Bruger:GodSilas/Lorania, som er en underside til din brugerside. Hilsen Masz () 12. sep 2009, 18:20 (CEST)