Diskussion:Nini Theilade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Efterkommer af Maharajaen af Java[redigér wikikode]

Ifølge artiklen var Ninis mor "direkte efterkommer af maharajaen af Java". Det fremgår også af Dansk Kvindebiografisk Leksikon. dog som "direkte efterkommer af Maharashien af Java".

Problemet er nu, at jeg ikke har kunnet finde anden omtale af hverken "maharajaen" eller "maharashien" af Java. Det tætteste jeg kan kommer er Maharajaen af Zagab, hvor der er teorier om at Zagab kan have ligget på Java eller andetsteds i Indonesien.

Mit bud er at det er en familieskrøne - muligvis startet af moderen selv, muligvis af en af hendes forfædre, eller en forvanskning af forfaderens præcise titel.

For øvrigt er det også mærkværdigt at hæfte "direkte efterkommer" på moderen, når artiklens emne i lige så høj grad er "direkte efterkommer".

Jeg sletter sætningen - og vil foreslå at der kommer substantielle kilder på, hvis den skal genindsættes. NisJørgensen (diskussion) 13. feb 2018, 21:12 (CET)

Nå - man skal bare skrive at man ikke kan finde noget, så kommer det. Theilades egne erindringer beskriver forholdene - "Maharajaen" var hendes mors oldefar og altså Ninis tip-oldefar. Han boede i et palads i Jakarta. At internettet ikke kender til nogen maharaja af Jakarta, er en anden sag ... en engelsksproget kilde uden afsender angiver at moderen var "grand-daughter of the sultan of Jocjacarta". Jeg tillader mig at syntetisere en anelse i artiklen. NisJørgensen (diskussion) 13. feb 2018, 22:21 (CET)