Diskussion:Periodiske system

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Periodiske system er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Periodiske system har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 46, 2016.
Stock post message.svg Huskeliste for Periodiske system: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Artiklens brug af ordet "primordial"/"primordiel" er lidt svingende. Det er en oversættelse af det engelske en:Primordial nuclide, og henviser til de, der har eksisteret siden før Jorden blev skabt. Oversættelsen er lidt uklar, da nogle kilder kalder dem "urstoffer", og selv engelsk Wikipedia er uklar omkring en:Primordial element (der pt. omdirigerer til Primordial nuclide). --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 13. okt 2016, 13:12 (CEST)
Exquisite-folder html.png
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.

Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg synes det kunne være en god idé, at påføre atomernes elektron negativiteter (EN-værdier) i wiki's periodiske system. Vh. ToreKjaer 12. sep 2009, 00:05 (CEST)

Det kunne man godt, men hvorfor. Hvorfor er elektron negativiterne vigtigere end masser og oxidationstalene af atomerne. --Fredelige 13. sep 2009, 00:58 (CEST)
Jeg har aldrig sagt, at de var vigtigere end masser og andet, det var bare et forslag til forbedring af det periodiske system, her på wiki. Man kunne jo sagtens tilføje denne information til systemet uden at udelade andet der allerede står der. På den måde har man flere af de informationer det periodiske system indeholder, her på wiki. ToreKjaer 13. sep 2009, 15:24 (CEST)
Selvfølgelig kunne det være smart, og det ville være endnu smartere at have det hele med. --Masz () 13. sep 2009, 15:44 (CEST)
Noget vi kan gøre noget ved? Kan da nok godt finde tid til at tilføje EN-værdier. Men hvordan gør man lige det i det periodiske system herinde? Vh. ToreKjaer 15. sep 2009, 12:55 (CEST)