Diskussion:Rosen-familien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hov, med hensyn til æble og pære: Husk at koordinere med Brian, han er vist ved at overføre artikler om frugter og bær fra vegetaren.dk, men jeg tror ikke han har medtaget latinske navne i artiklernes titel.

Malene 27. jul 2003 kl.01:17 (CEST)


Jeg ville gerne sætte nedenstående boks med en ny systematik for Rosen-familien ind i stedet for det nuværende, opdelte slægtsregister. Hvis nogen har noget at indvende, vil jeg meget gerne høre deres argumenter. Hvis der ikke indløber protester, sætter jeg boksen ind på et tidspunkt efter den 15.5.2009 Mvh.--Sten Porse 23. apr 2009, 20:45 (CEST)

Som annonceret i april har jeg indsat nedenstående oversigt, da ingen har haft indvendinger.--Sten Porse 15. aug 2009, 15:21 (CEST)

Systematik[rediger kildetekst]

Den traditionelle opdeling i fire underfamilier er blevet opgivet, og i stedet har man indført en systematik, der bedre viser slægtskabsforholdene. De her viste grupper er de fortiden kendte slægtskabsgrupper (monofyletisk), men de mere præcise forbindelser mellem underfamilierne og særligt mellem stammerne i Spiraeoideae er ikke tilstrækkeligt kendt.[1]

Rosenfamiliens systematik


Kan artiklen flyttes til "Rosenfamilien"?[rediger kildetekst]

Måske er der en der kan hjælpe? Jeg har forsøgt at overføre indholdet på denne side til artiklen "Rosenfamilien" (hvor der lige nu er en henvisning til "Rosen-familien". Rosenfamilien står uden bindestreg i Danmarks Flora, Den Store Danske, naturbasen.dk og naturporten.dk m.fl. Jeg mener der i stedet burde være en henvisning fra "Rosen-familien" til "Rosenfamilien", men jeg ved ikke hvordan det udføres i praksis. Venlig hilsen --Eldhufvud (diskussion) 3. feb. 2022, 17:10 (CET)[svar]

Jeg havde ikke lagt mærke til at 'alle plantefamilier på dansk Wikipedia har bindestreg før familie, så jeg går ud fra at det er en politik, der er besluttet internt. Det er dog ikke normalt at se familierne skrevet på den måde, og jeg håber det kan ændres. --Eldhufvud (diskussion) 7. feb. 2022, 22:54 (CET)[svar]
En hurtig søgning understøtter uden bindestreg, bl.a. lex.dk. Det er formodentlig et stort arbejde, da skrivemåden også benyttes i artikeltekster og infobokse (fx slåen) og ikke blot for artikelnavnene. Du bør vel undersøge om retskrivningsordbogen (1) giver dækning for begge versioner, inden du evt. går videre her: Wikipedia:Anmodning om administratorassistance.
-- Mvh PHansen (diskussion) 8. feb. 2022, 13:04 (CET)[svar]

Referencer[rediger kildetekst]

  1. ^ Potter,D, T. Eriksson, R. C. Evans, S. Oh, J. E. E. Smedmark, D. R. Morgan, M. Kerr, K. R. Robertson, M. Arsenault, T. A. Dickinson og C. S. Campbell: Phylogeny and classification of Rosaceae. Plant Systematics and Evolution, bd. 266, 2007, side 5-43.