Diskussion:Saga

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

april 2007[rediger kildetekst]

Er der ikke nogen der har tid og lyst til at forvandle det her til en ordentlig artikel, som vi kan være bekendt? --dllu 18. apr 2007 kl. 15:17 (CEST)

Om rettelser, tilbageførsler mm.[rediger kildetekst]

Linker til sagatiden (fortælletiden er i Wikipediamæssig forstand ikke en oplagt overskrift for en artikel herom, da artikelnavne normalt skal forholde sig til den hyppigst anvendte betegnelse for det, de beskriver. Fortælletiden optræder således mindre end 20 gange i Mediestreams opgørelse over indholdet af de danske aviser, mens sagatiden sammensteds optræder over 3000 gange. Ved googelsøgning på kombinationen "sagatiden" saga fås et stykke over 12000 resultater, mens en søgning på kombinationen "fortælletiden" saga giver 114 resultater - i Wikipedia selv optræder fortælletiden kun i artiklen om Saga, mens sagatiden optræder i ca. 25 forskellige artikler).
Tilføjer om overleverede og fortalte sagaer.
Indsætter fornaldersagaer i teksten og linker.
Tilbage til tidligere formulering om "tekster betegnes ofte som" - linker til Norrøn litteratur.
"en indgående beskrivelser" - den går vist ikke på dansk - genindsætter ordene 'dens og tidens.
Flytter parentes slut.
Benytter udtrykket fornaldersagaer, der er et gængs udtryk - også her på Wikipedia. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 13. okt 2018, 16:25 (CEST)

Kilder (potentielle referencer)[rediger kildetekst]

  • "Skulle du inkluderes i sagalitteraturen, var det en fordel å være i slekt med kongene av sverre[-]ætten
I manns minne",
skrev Klassekampen (af Frans-Arne Stylegar); sider 10-1;
september 24 (2018). 176.11.106.10 15. nov 2018, 05:24 (CET)
Ja, afgjort. I Sverres æt ville man godt have sin saga nedskrevet i "mands minde", så ens nærmeste kunne gå den efter i sømmene!  :-)
Ellers var der flere underlige udsagn i artiklen, fx at de var "nedskrevet ca 200 år senere". - Hvad så med samtidssagaer?
"Handlingen er koncentreret om få personer, den er dramatisk, meget overskuelig og tager store spring i tiden." Handlingen er givet dramatisk, men det er da en underlig påstand, at der er få personer, og at der tages store spring i tiden. Mvh --Nordfra (diskussion) 17. jun 2019, 16:47 (CEST)