Diskussion:Slaviske folkeslag

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Slavere)
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

De slaviske sprog i Europa[rediger kildetekst]

Bosniske er også Slaviske sprog! Yahadzija (diskussion) 1. mar 2017, 13:16 (CET)

Emerging edit war[rediger kildetekst]

To PerV and Yahadzija: Could you please discuss your different opinions rather than just reverting each others updates? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. mar 2017, 13:17 (CET)

You have to Further reading! Bosnian language is definitely Southslavs language!


Can You see[rediger kildetekst]

Can You see the subtitle in this article?

Slavernes opdeling

På baggrund af slavernes forskellige vandringer og bosættelser opdeles slaverne normalt i tre undergrupper:

Vestslavere: primært polakker, tjekker, slovakker, sorbere

Østslavere: Primært russere, ukrainere, hviderussere

Sydslavere: Primært bulgarere, makedonere, serbere, bosniere, kroater, slovenere, montenegrinere


Yahadzija (diskussion) 1. mar 2017, 13:30 (CET)

I think you rollback my correction, without looking at the content. That is not ok Arne! The map covers all slavic languages, and it is {{POV}} to promote one slavic language in the text under the map. If "Bosnien-Hercegovina, Bosniere" should be mentioned, we would have to mention all other slavic languages. I expect you rollback your correction. I am by the way in the middle of writing to Yahadzija. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. mar 2017, 13:33 (CET)
Please take a thorough look at the history: I have not interfered in the edit war on this article. I have only asked you to discuss your different opinions rather than reverting each others edits. I understand, that you are going into such a discussion now, which was my intention. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. mar 2017, 13:39 (CET)
Jeg kan ikke se nogen grund til, at vi skal diskutere på engelsk for Yahadzijas skyld. Hvis han ikke taler dansk, så må han finde en anden wiki at skrive på. Han er i øvrigt allerede blokeret på fire wikier. Yahadzija forekommer ikke at være en seriøs og saglig bidragsyder; jeg synes ikke, at vi skal spilde mere tid på ham. --Cgt (diskussion) 1. mar 2017, 13:49 (CET)


Flytning: Slaviske folkeslag[rediger kildetekst]

Det er ikke korrekt at sige "slavere", den korrekte form er slaver - med stød så det ikke lyder som flertalsformen af slave. Men for at undgå den flertydighed bør vi nok bruge den mere neutrale og tidssvarende form "slaviske folkeslag".Maunus (diskussion) 3. mar 2017, 16:04 (CET)

Eftersom dette drejer sig om en overordnet kategori er det ikke helt urimeligt. Blot skal vi være opmærksomme på, at vi pt. anvender Germanere, som i givet fald bør flyttes til "germanske folkeslag" ligesom kelterne bør flyttes til "keltiske folkeslag" (og der kan være andre). Rmir2 (diskussion) 3. mar 2017, 17:01 (CET)
For germanerne ville "Germaner" være en mulighed, liger så for Kelter men jeg synes at "-iske folkeslag" er både mere præcist og mere neutralt. Maunus (diskussion) 3. mar 2017, 17:03 (CET)
Jeg støtter helt forslaget om flytning af samtlige folkeslagsartikler til "[slav]iske folkeslag", således også østslaviske folkeslag, vestslaviske folkeslag og sydslaviske folkeslag. Det samme gælder selvfølgelig for Baltiske folkeslag, germanske folkeslag osv, så længe det er flertalsformen af slavere, germanere osv. Men vi bør nok diskutere, hvad vi så gør med f.ex. indbyggere fra Bosnien-Hercegovina, skal de fortsat blot hedde "bosniere", eller måske "det bosniske folk". Jeg har umiddelbart ingen præferencer, men synes vi bør diskutere det, og få fastlagt en utvetydig regel. Hvis vi tre kan blive enige, bør et velforberedt flytteforslag kunne fremsættes, og diskussionen bliver sikkert ret smertefri. mvh Per (PerV) (diskussion) 3. mar 2017, 22:17 (CET)
Forskellen er for mig at se at der ikke findes et ord der hedder "slavere", men kun "slaver" (ligesom der ikke findes jugoslavere men kun jugoslaver) men der findes et ord der hedder "bosniere" og "kroater" - og at det nødvendiggør brugen af "slaviske folkeslag" modellen i dette tilfælde. Jeg ser ikke systematik i artikel navngivning som et gode i sig selv, så det har jeg ingen mening om.Maunus (diskussion) 3. mar 2017, 22:21 (CET)
En søgning viser at ordet "slavere" faktisk bruges på dansk, omend jeg ikke mindes at være stødt på den form. Så måske er det ligemeget at flytte det. For mig lyder "slaviske folk" dog mere korrekt i tilfælde hvor der ikke er en fælles etnisk identitet men hvor grupperingen er historisk/akademisk.Maunus (diskussion) 3. mar 2017, 22:24 (CET)
For god ordens skyld bør forslagene nok rejses som formelle flytteforslag. Så har alle bidragydere mulighed for at sige deres mening. Rmir2 (diskussion) 4. mar 2017, 07:06 (CET)
Jeg støtter flytteforslagene. Eftersom at jeg har oprettet flere af kategorierne om folkeslag, så har jeg bemærket at flere folkeslag nævnes i bestemt flertal, det korrekte må være ubestemt flertal efter min mening. Derfor har jeg eksempelvis navngivet vikinger fremfor vikingerne. --Patchfinder (diskussion) 4. mar 2017, 08:33 (CET)
"Slaver" og "slavere" er ligestillede flertalsformer af ental "slaver", ordet både findes og er korrekt. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. mar 2017, 09:05 (CET)