Diskussion:Solbær

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Sammenskrivning[rediger kildetekst]

Er mig en gåde hvorfor det overhovedet er et spørgsmål der skal stilles, det handler om en plante, selvfølgelig skal det stå i en artikel og ikke to. Vrenak (diskussion) 3. jun 2016, 18:17 (CEST)

Fordi der ikke er noget at skrive om bærret? --Palnatoke (diskussion) 4. jun 2016, 00:46 (CEST)

Ja, faktisk er det ret almindeligt på dansk wikipedia (i modsætning til næsten alle andre sprog) at have selvstændige artikler for frugten eller bærret af en plante. Eksempler er Ribs (bær) / Have-Ribs og Stikkelsbær / Stikkelsbær-busk. Så hvis vi skal følge den sædvane, skal der ikke ske sammenskrivning.--Weblars (diskussion) 19. jul 2016, 17:10 (CEST)

Jeg synes ikke at traditionen med at have selvstændige artikler for en plante-art og dens spiselige frugter er god. Det giver en masse dobbeltarbejde idet en beskrivelse af en planteart bør indeholde en beskrivelse af frugten for at være komplet, og en artikel om frugten vil også tit indeholde noget om planten. Jeg antager også at læserne typisk vil være interesserede i både at læse om planterne og (brugen af) frugterne, og at de bliver besværet af at skulle læse to artikler med mange gentagelser. Så medmindre der er vældig meget at skrive så en opdeling kan være praktisk for at undgå meget store artikler (hvilket sjældent er et problem på dawiki), synes jeg at alt om en plante skal samles i én artikel. Mvh. Kartebolle (diskussion) 19. jul 2016, 17:38 (CEST)
Nej, det er jeg enig i, så jeg støtter en sammenskrivning. Måske hen ad vejen vi kan sammenskrive lignende artikelpar, men det synes jeg ikke skal have høj prioritet lige nu.--Weblars (diskussion) 20. jul 2016, 11:45 (CEST)
Done. --Palnatoke (diskussion) 16. aug 2018, 08:31 (CEST)