Diskussion:Tildeling af køn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tvekønnet[rediger kildetekst]

Bruger:SimmeD skrev i en redigeringopsummerig: Retter lidt da man også kan blive født som tvekønnet. Indsæt venligst en kilde til det. Får børn med "tvekønnet" som fødselskøn et personnr. med lige eller ulige sidste ciffer. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. feb 2017, 12:15 (CET)

Sådan så er det rettet tilbage, det undskylder jeg. Forsæt endelig :-) --SimmeD (diskussion, bidrag) 21. feb 2017, 12:19 (CET)
Mens diskussionen er i gang... en:Wikipedia:Point! Det er a load of crap. Mange børn får allerede fastslået deres køn ved skanningen før fødslen. Men dette artikel er skrevet ud fra et behov for at trumfe en POV igennem da Transkønnethed er låst. Totalt usmageligt!  •   Rodejong   💬 ✉️ 21. feb 2017, 12:42 (CET)
Forstår heller ikke hvorfor denne side oprettes imens der er en diskussion i gang om hvad man skal kalde det. Vent dog indtil vi har fundet konsensus. Det er som om denne siden er oprettet for at gennemtvinge en mening. --SimmeD (diskussion, bidrag) 21. feb 2017, 12:43 (CET)
Rodejong: Giv venligst kilde til din påstand om at fødselskøn fastlægges før fødsel. SimmeD: Denne artikels indhold er uafhængig af transkønnethed. Navnet er taget fra kilden. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. feb 2017, 12:50 (CET)
Det kan godt tænkes du siger den uafhængig af transkønnethed, men min personlige mening tror ikke på det. Men du har ret, indtil videre er det ikke bestemt at det ikke skal hedde "tildelt", så selve oprettelsen er der skam ikke noget galt i, men personligt syntes jeg det er træls vi ikke kunne gøre den anden diskussion færdig. --SimmeD (diskussion, bidrag) 21. feb 2017, 12:52 (CET)
Kønsscanning --Zoizit (diskussion) 21. feb 2017, 13:12 (CET)
Zoizit, du mener at man for eksempel tildeler CPR-nummer ud fra resultatet af en prænatal kønsskanning, bedes du venligst komme med en kilde for det. Ja, skanning fortæller normalt et barns køn, men det er ikke det som denne artikel handler om. Den handler om den registrering som sker i offentlige registre, og det sker først efter fødsel. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. feb 2017, 13:19 (CET)
Kartebolle lad være med at ligge ord i munden på mig eller tolke på noget jeg end ikke har skrevet, Rodejong skriver at der sker kønsbestemmelse ved en skanningen og du bad om et link, hvilket du fik ---Zoizit (diskussion) 21. feb 2017, 13:24 (CET)

[redigeringskonflikt

Uge 14 kan man som regel allerede se kønnet, men man kan være helt sikkert ved 20 ugers scanning.
Jeg har ikke noget imod transkønnede personer - men vi skal ikke skrive ud fra en gruppe. Man bliver biologisk født som dreng eller pige. At man føler sig anderledes end ens krop ser ud, betyder ikke at vi skal skrive tildelt som om man har stået i kø for at få en bestemt køn tildelt.
At en klinik eller hospital skriver "tildelt" i denne pjece, er nok ud fra et hensyn til personer der ikke føler sig i overensstemmelse med sin krops udseende. Og det er helt i orden at de gøre det. Men i standard publikationer i almindelighed, bruges det ikke. Samfundet taler aldrig om sig selv at de fik tildelt drengekøn, eller pigekøn. De siger at de blev født som dreng eller pige. At LGBT-gruppen ser det anderledes er forståeligt, men stadig POV. Det ville være det sammen hvis vi skulle lade os påvirke fra extrem højre-, politiske, eller økologi-grupper fordi de har forskellige meninger fra venstre orienterede, religiøse eller madfabrikker. Vi skal skrive neutralt, ikke ud fra et ønske at please bestemte grupper.  •   Rodejong   💬 ✉️ 21. feb 2017, 13:34 (CET)
[redigeringskonflikt]  Zoizit, jeg undskylder hvis jeg har gjort det. Rodejong påstod, som jeg læste hans indlæg, at tildeling af køn kan ske før fødslen, og det var det som jeg bad om en kilde til. Tildeling af køn og bestemmelse af køn er to forskellige ting. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. feb 2017, 13:35 (CET)
Rodejong, jo man bliver tildelt et køn. Biologisk set er der meget mere end to kategorier, jf. kilder som er fremført på transkøn-diskussionen. Du mangler derimod kilder for dine påstande. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. feb 2017, 13:39 (CET)
Okay Kartebolle tilgivet, men man får ikke tildelt et køn, man får det registreret, jordmøder har igennem 100'vis af år registreret børns køn, i kirkebøger, folkeregistret og hvad det nu hedder rundt omkring i verden, og som Rodejong skriver er det ikke wikipedias opgave at please nogen bestemt gruppe af mennesker meget hvor mange eller hvor få de er, og denne artkel er helt klart POV ---Zoizit (diskussion) 21. feb 2017, 13:44 (CET)
Region Hovedstadenn Psykiatri siger at man får tildelt et køn. Zoizit, hvilken kilde har du til at sige at det ikke passer? Man skal tildeles et fødselskøn, før man kan registrere det. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. feb 2017, 13:50 (CET)

Det er en (eller en par psykiatere der bruger det. Er det befolkningens opfattelse? Se denne video.  •   Rodejong   💬 ✉️ 21. feb 2017, 13:56 (CET)

kønskromosom og Kønskromosom plus Se denne video ---Zoizit (diskussion) 21. feb 2017, 14:07 (CET)
Kan vi forsæt diskussionen på Diskussion:Transkønnethed#Omkring kønsbestemmelse, tak. --SimmeD (diskussion, bidrag) 21. feb 2017, 14:14 (CET)