Diskussion:Trinbræt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Definition af trinbræt[redigér wikikode]

Vores definition af trinbræt halter. Den virker hjemmegjort. Men trinbræt var i gamle dage defineret ud fra betjeningsniveau af statsbanerne. I ordbog er det defineret som [1]:

lille jernbanestation uden betjening

Når jeg blader igennem gamle numre af jernbanen, bliver fjernstyret stationer ændret fra stationer til trinbræt, når den stedlige betjening af kunder stopper. I Salmonsen har en artikel om Jernbanestation, men nævner ikke her trinbræt. Og den henviser til Banegård. Det gav ikke noget. Jeg har kigget andre steder uden at finde mere. Men vi mangler dokumentation af begrebet. --Steen Th (diskussion) 10. jul 2016, 20:36 (CEST)

Definitionen findes allerede i artiklens andet afsnit. der henviser til definitionen i Banedanmarks sikkerhedsreglement. --Hrafnin (diskussion) 10. jul 2016, 22:13 (CEST)
Den definition dækker kun sikkerhedsmæssigt - det dækker ikke som ekspeditionssted, som alm. folk møder. Ellers er nok den udgave af Salmonsen er fra før trinbræt blev taget i brug som begreb. --Steen Th (diskussion) 10. jul 2016, 22:46 (CEST)
Det er måske også værd at bemærke, at den traditionelle skelnen mellem station og trinbræt i flere sammenhænge efterhånden er blevet noget teoretisk, i takt med at personalet mange steder er blevet erstattet af fjernstyring og billetautomater. Og de steder hvor der er personale er det ofte i kiosker, der intet har med toggangen at gøre. --Dannebrog Spy (diskussion) 10. jul 2016, 23:04 (CEST)
  1. ^ "Trinbræt". Den Danske Ordbog.