Diskussion:Ubuntu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Symbol support vote.svg Artiklen Ubuntu er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Ubuntu har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 41, 2007.

 

Stock post message.svg Huskeliste for Ubuntu: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Artiklen bør opdateres. Den seneste udgave er Gutsy og ikke Feisty længere.
  • Der er flere eksterne links direkte i teksten. De bør konverteres til fodnoter.
  • Der står for meget om Edgy Eft og Dapper Drake ift. Feisty Fawn.
    • Og "Udgivelser"-sektionen gentager sig selv.
  • "Uofficielle afledte..." og "specielle afledte..." bør slås sammen - ellers bemærke hvad forskellen er?
  • "Fællesskabet" bør uddybes. Det er Ubuntu's største fordel, men der står kun nævnt et relativt obskurt projekt
  • Fodnoter bør oversættes, hvis muligt.
  • Vigtige links er stadig røde, som f.eks. distributionens velgører.
  • Artiklen bør opdateres efter udgivelsen af Ubuntu Linux 8.04.

Jeg "kom til" at bruge betegnelsen/navnet Ubuntu ukritisk - det bør naturligvis hedde Ubuntu Linux sv.t. de øvrige sprogs indførsel. Derfor flytningen, selvom Ubuntu stadig leder til Ubuntu Linux (hvilket kan forsvares, indtil nogen ønsker at gøre det flertydigt). --hansjorn 22. maj 2005 kl. 10:07 (CEST)

Jeg har flyttet til Ubuntu. Jvf. interwiki er det primærbetydning. --Lhademmor 17. maj 2007 kl. 13:58 (CEST)

Ny version[rediger kildetekst]

Computerworld har en artiklen om den nye version: [1] der kan bruges som inspiration til at opdatere artiklen. Kinamand 2. maj 2008, 10:53 (CEST)Reply[svar]

Kompatibilitet?[rediger kildetekst]

Kan normale programmer køre på Ubuntu? Kan den f.eks. køre spil, og laver udviklerne det sådan Ubuntu kan køre det? --Lindberg 7. feb 2009, 01:39 (CET)

Nej, størstedelen gider desværre ikke porte deres spil til Linux (og dermed Ubuntu) fordi de åbenbart synes brugergruppen er for lille til at det er besvære værd. Det er det irriterende ved Linux - der har aldrig været særlig mange spil til. Nogle, såsom Unreal Tournament, bliver dog ported af udvikleren, og andre såsom World of Warcraft kan emuleres perfekt via WINE. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 7. feb 2009, 09:29 (CET)
Steam blev udgivet til Ubuntu i 2012 og der findes derfor masser af spil til Ubuntu så ovenstående svar er forældet. Kinamand (diskussion) 18. okt 2021, 11:57 (CEST)
MEGET forældet - heldigvis :-) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 18. okt 2021, 20:11 (CEST)