Diskussion:VM i fodbold 2018 (mænd)

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

  Tidsangivelser[rediger kildetekst]

  @Tøndemageren, Dipsacus fullonum og Celtics: Så vidt jeg kan se er tidsangivelserne for kampene forkert. Jeg aner intet om, hvornår kampene spilles; men angivelsen Gruppe A, kampen mellem Rusland og Egypten opgives spillet i tidszone (UTC+2) imidlertid ligger Sankt Petersborg i UTC+3, svarende til MSK. der er således ingen tidsforskel mellem Moskva og Sankt Petersborg. Jeg har ikke gennemgået alle tidsangivelser, men flere er i hvert fald forkerte. Face-smile.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jun 2018, 14:49 (CEST)

  Jeg ved ikke hvornår kampen spilles, men på engelsk Wikipedia er tidspunktet angivet som 21:00 MSK (UTC+3), hvilket er det samme som 20:00 CEST (dansk sommertid). Så hvis engelsk Wikipedia har ret, så har dansk Wikipedia det også. Den som har skrevet teksten, antager tilsyneladende at dansksprogede læsere gerne ser dansk tid angivet. Antagelsen er sandsynlig rigtig for det flertal af læsere som bor i Danmark. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jun 2018, 18:15 (CEST)
  @Dipsacus fullonum:Det er simpelthen ikke korrek. På engelsk wikipedia opgiver de 19 June 2018 21:00 MSK (UTC+3) Russia og Egypt. Der er simpelhen angivet forkert tidszone. Det gælder vist mange af kampene!
  @PerV: Hvad er ikke korrekt? Sankt Petersborg ligger i MSK. Engelsk Wikipedia angiver lokal tid 21.00 MSK (UTC+3). Dansk Wikipedia omregner til 20.00 CEST (UTC+2). Det ser helt korrekt ud for mig, omend man kan diskutere om dansk Wikipedia også hellere skulle give lokal tid. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jun 2018, 19:32 (CEST)

  Åltså UTC+3 er en tidszone, uanset hvor du befinder dig, eller hvilken idé man har om at opgive tidspunktet for kampene i dansk tid, flytter byerne altså ikke tidszone. Og hvis "kampen mellem Rusland og Egypten opgives spillet i tidszone (UTC+2)" er korrekt er i hvert fald "14. juni 2018 18:00 MSK (UTC+3) Rusland og Saudi-Arabien" forkert. Moskva og Sankt Petersborg ligger altså i samme tidszone! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jun 2018, 19:45 (CEST)

  @PerV: Jeg forstår stadig ikke problemet. Den angivne tidszone har ikke noget at gøre med hvor fodboldkampenene spilles. Det samme tidspunkt kan angives i enhver tidszone hvis man justerer klokkeslættet tilsvarende. Det er normal praksis at omregne tidszoner hvis læserne er i en anden tidszone end hvor noget foregår. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jun 2018, 19:57 (CEST) PS. Det ville se pænere ud, hvis der var konsekvens i måden tiderne er opgivet på. Men det er ikke et korrekthedsproblem. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jun 2018, 20:00 (CEST)

  @Dipsacus fullonum: Så forklar mig venligst hvad [[UTC+3]] betyder, hvis det ikke er angivelse af i hvilken tidszone kampen spilles! Det er oplyst for kampe spillet i Moskva spilles UTC+3, mens kampe spillet i Sankt Petersborg spilles UTC+2. Er sankt Petersborg flyttet tidszone? mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jun 2018, 20:14 (CEST)

  Jeg retter alle UTC-tider så de passer, som det er nu er det noget rod. Vil nogen genindføre rodet, må de jo bare gøre det; men lige nu står Moskva som befindende sig både i UTC+3 og UTC+2. Det virker ikke særligt seriøst og er i hvert fald forkkert! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jun 2018, 20:27 (CEST)
  @PerV: Hvis man angiver et klokkeslæt for hvornår en begivenhed vil ske som "21:00 MSK (UTC+3)" betyder det at den lokale tid på et sted som bruger Moskvatid eller UTC+3 vil være 21:00 når begivenheden sker. Det er i den forbindelse ikke relevant hvor begivenheden sker. Hvis man angiver klokkesættet som "20:00 CEST (UTC+2)" betyder at den lokale tid på et sted som bruger Centraleuropæisk sommertid vil være 20:00 når begivenheden sker. Når klokken i Sankt Petersborg lokalt er 21:00 MSK, er den samtidig lokalt 20:00 CEST i Århus. Derfor angiver "21:00 MSK (UTC+3)" og "20:00 CEST (UTC+2)" eksakt det samme tidspunkt. Det ændrer derfor ikke på korrektheden at skifte den ene angivelse ud med den anden. Men det vil pænest se enten konsenkvent at bruge dansk tid, eller konsekvent bruge lokal tid hvor noget sker, i stedet for at springe rundt mellem de to måder at anføre tidspunktet på. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jun 2018, 20:47 (CEST)
  Så er tidsangivelser "måske" rigtige; men bestemt noget rod! Efter min mening bliver det aqbsolut umuligt at forstå tidsskemaet, og vi skriver altså for almindeligt dødelige, ikke matematiske opgaver!

  Her tidszonerne for diverse spillestedet, hvis nogen har brug for dem:

  Moskva: UTC+3
  Jekaterinburg: UTC+5
  Sankt Petersborg: UTC+3
  Rostov ved Don: UTC+3
  Samara: UTC+4
  Volgograd: UTC+3
  Sotji: UTC+3
  Kasan: UTC+3
  Saransk: UTC+3
  Kaliningrad: UTC+2
  Nisjnij Novgorod: UTC+3
  Jeg undlader at rette men mener stadig det er en håbløs måde at opgive tiderne! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jun 2018, 21:00 (CEST)
  Jeg er på linje med Kartebolle her - tror desværre PerV har misforstået "tidspunktsproblematikken". Derudover vil det selvfølgelig være smartest at vi konsekvent angiver tiderne i enten lokaltid eller dansk tid - ikke skifte mellem de to (som er det, der ser ud til at forvirre PerV). Jeg er umiddelbart fortaler for lokaltid, da det er nemmest at flytte direkte fra en.wiki. Men vi skal være konsekvente. mvh Tøndemageren (diskussion) 16. jun 2018, 23:04 (CEST)

  Så har selv jeg forstået hvad opgivelsen "19. juni 2018 20:00 Dansk tid (UTC+2)) Rusland - Egypten Krestovskij Stadion, Sankt Petersborg" betyder: Altså at kampen spilles den 19. juni klokken 20:00 dansk tid og hvis man ikke ved det, oplyser vi lige en gang til at dansk tid er UTC+2. Efter min mening er UTC+2 en hel unødvendig oplsyning, når vi allerede har oplyst at tidsangivelsen er i dansk tid. Jeg anser ikke mig selv som langsomt fattende, og har rimeligt styr på tidszoner; men disse oplsninger er efter min mening volapyk. Og der ud over, at springe fra MSK, YEKT til dansk tid gør forvirringen total! Jeg har tidligere, for år tilbage, foreslået, at vi ved internationale begivenheder altid opgiver tidene i dansk tid, så vore læsere har lettere kan forstå oplysningerne. Jeg fastholder det forslag. For at forstå en tidsangivelse i lokaltid, forudsætter det, at man har styr på tidszoner, og f.ex. med dette VM er der som bekendt tre timers forskel på Jekaterinburg og Kaliningrad, det regnestykke vil mange læsere sikkert løbe sur i. Hvis man absolut ønsker at oplyse spilletiden lokalt, bør det efter mn mening være i parantes, for nørder. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. jun 2018, 09:28 (CEST)

  Det er jeg, som mit indlæg ovenfor måske også viser - ikke enig i. Oplysningerne giver rigtig god mening, og jeg mener faktisk også, at det mest korrekte er at angive spilletidspunktet som lokal tid, da det er der kampen foregår. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jun 2018, 09:35 (CEST)

  Ja jeg lælste godt dit indlæg; men du er vel enig i at springe fra MSK over YEKT til dansk tid gør oversigten mere end almindelig uforståelig? mvh Per (PerV) (diskussion) 17. jun 2018, 09:42 (CEST)

  Nej, det gør ikke oversigten uforståelige - det gør faktisk blot oversigten mere detaljeret og dermed mere korrekt. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jun 2018, 20:33 (CEST)

  Det giver jo absolut ingen mening, de tidsangivelser der angives i artiklen pt. Hvorfor angiver vi ikke i dansk tid og dropper, i hvilken tidszone kampen er spillet? Det er underordnet og ikke særligt vigtigt. --Morten1997 (diskussion) 21. jul 2018, 11:44 (CEST)

  Kort sagt, fordi vi ikke er Danmarks wikipedia, men vi er Wikipedia på dansk. Det skal derfor ikke være med en dansk vinkel - men med international vinkel. Håber det giver mening. Derudover så er det vel et definitionsspørgsmål hvad der er vigtigt og hvad der ikke er. mvh Tøndemageren (diskussion) 21. jul 2018, 11:49 (CEST)