Diskussion:Vicestatsminister

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har foreslået artiklen slettet, da det er forkert, hvad der står i den. Det er for så vidt en god idé med artiklen, men så skal dens indhold være faktuelt korrekt. --Apopov 1. feb 2009, 11:13 (CET)

Jeg vil mene at den er faktuelt korrekt nu, men den kan sagtens gøres større og bedre. --Palnatoke 1. feb 2009, 11:27 (CET)

...Jeg kan se, at jeg er blevet tilbageredigeret. ...Og nu har vi så en artikel, der er forvrøvlet, og hvor der m.v. diskuteres i 1. person. ...Kan vi ikke prøve at lave en kort artikel, der kort, og objektivt, beskriver emnet? ...Jeg tilbagerediger hermed, og vil herefter ikke blande mig mere i diskussionen. ...mvh ...jhp (Skrev 83.89.116.106 (diskussion • bidrag) 6. maj 2009, 17:29. Husk at signere dine indlæg.)

Hvordan kan en artikel om Danmarks vicestatsminister undgå at have en dansk synsvinkel?!--Brandsen 6. maj 2009, 18:28 (CEST)[svar]
For eksempel ved at sammenligne med andre landes tilsvarende (eller måske ikke helt tilsvarende) poster. --Palnatoke 6. maj 2009, 19:19 (CEST)[svar]
Titlen "Danmarks vicestatsminister" åbner ikke mulighed for en ikke-dansk synsvinkel. Vi må vente til en gider at skrive "Vicestatsminister". "Danmarks vicestatsminister" er trods dens patetiske ordlyd, titlens navn! og jeg ser gerne artiklen indlemret i en bredere "vicestatsminister". Men indtil da så bør, det her med anmodning om anden indfaldsvinkel end "dansk synsvinkel", fjernes fra nærværende. /jhp (Skrev 83.89.116.106 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Hvad mangler der forøvrigt af kildehenvisniger? /jhp (Skrev 83.89.116.106 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Måske er jeg utålmodig i ovst. spørgsmål. Men så længe at ovst. ikke besvares, så skal anmodningen om "manglende kildeanvisninger" fra hovedsiden fjernes. Og jeg tillader mig hermed at gøre dette /jhp (Skrev 83.89.116.106 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jeg bliver ved! Hvorfor er "{{politikstub}}" sat på? Der er ingen politiske holdninger her! Jeg sletter! /jhp (Skrev 83.89.116.106 (diskussion • bidrag) 7. maj 2009, 19:33. Husk at signere dine indlæg.)
Hvis en artikkel ikke er særligt lang, sættes der en stub på artiklen, dette er bestemt ikke noget negativt, og skal endelig ikke opfattes som en kritik. Men en artikkel, der er så kort som denne, er selvskrevet til en stubskabelon. By the way, undlad venligst, at ændre i artiklen, før konsensus er nået, på nærværende side, tak. Venligst Harne 7. maj 2009, 21:01 (CEST)[svar]
Jeg gætter på, at "jhp" ikke er imod at sætte stub på som sådan, men har noget imod at kalde det politik, da der vel ret beset er tale om forvaltning. Men nu er det sådan, at vi ikke har en vilkårlig mængde stubbe, men kun en relativt beskeden samling, og så vælger hver især at sætte en stub på, der nogenlunde passer. Hvis det betyder meget for jhp, så lad os bare skifte den ud med den generiske {{stub}}. --Arne (Amjaabc) 7. maj 2009, 21:11 (CEST)[svar]
Hmm, hvis dette er tilfældet, skal jeg ikke kommentere yderligere... Men har altså opfattet det anderledes. --Harne 7. maj 2009, 21:16 (CEST)[svar]
Som artiklen er nu, mangler der dels en nyere kilde - der er ingen garanti for at en "uofficiel titel" benyttes på samme måde i dag som for ni år siden, dels en oversigt over indehavere af titlen, og dels en sammenligning med lignende poster i andre lande.

--Palnatoke 8. maj 2009, 09:24 (CEST)[svar]

jeg er tilfreds med at "{{politikstub}}" nu er fjernet.
Det undrer mig iøvrigt at artiklen, i modsætning til tidligere nu skal behæftes med alle dissse stubs? Og, Harne, med hensyn til "konsensus" så er vi jo i øjeblikket 2 der er imod "{{dansk synsvinkel}}", og kun en, der for, så det må da være den. "der er for", der bør søge konsensus?
Men og men igen: Titlen "Danmarks vicestatsminister" er ulidelig!!!
Vi finder jo ikke Danmarks statsminister, Danmarks udenrigsminister etc. på dansk wikipedia. Titlen "Danmarks vicestatsminister" er fodkrympende til ydderste tå, og artiklen bør flyttes til vicestatsminister , hvor også den ikke-danske benyttelse af betegnelsen så kan bekrives. Sletning kan også overvejses. /jhp

Nu vover jeg et halvt øje[rediger kildetekst]

Jeg sletter nu igen "{{dansk synsvinkel}}". Det gør jeg fordi, det er et meingsløst krav i en ren dansk artikkel, og fordi der ikke er konsensus imod. Palnatoke har o en tidligere (se ovf.) version udtalt: "Jeg vil mene at den er faktuelt korrekt nu, men den kan sagtens gøres større og bedre", og Palnatoke fandt ikke her anledning til at brodere med diverse stubs. /JHP (Skrev 83.89.116.106 (diskussion • bidrag) 9. maj 2009, 19:14. Husk at signere dine indlæg.)

Flytning til Vicestatsminister[rediger kildetekst]

Jeg er enig i, at artiklen bør flyttes til Vicestatsminister, således at også ikke-danske forhold kan behandles i artiklen. Apopov 9. maj 2009, 19:18 (CEST)[svar]

Jeg har under flytningsforslaget kommet til at oprette artiklen "Vicestatsminister", den kan måske sammenskrives? ;-)

--Grey-Fox 9. maj 2009, 19:41 (CEST)[svar]

Kan den flyttes nu? --Grey-Fox 9. maj 2009, 20:09 (CEST)[svar]

Vicestatsminister skal slettes først, før du kan flytte en anden artikel dertil. Men ellers kan du indskrive Danmarks vicestatsminister i Vicestatsminister og derefter lave en omdirigering.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 9. maj 2009, 20:14 (CEST)[svar]
Tak mr. Grey! /jhp (Skrev 10. maj 2009, 02:25 (diskussion • bidrag) 9. maj 2009, 20:18. Husk at signere dine indlæg.)

Hr. Grey Fox[rediger kildetekst]

Indledningen er ikke god. Du bruger i indledningen også samme reference, som bruges anetsteds i artiklen. Den sletter jeg. Og da du også "væver", ja så sletter jeg din indledning og genskriver en ny, men er ganske åben overfor en diskussion. Indledningen skal dækker over alle scenarier. mvh /jhp Du (Skrev 10. maj 2009, 02:25 (diskussion • bidrag) 10. maj 2009, 02:25. Husk at signere dine indlæg.)

Du skal være velkommen, jeg interesserer mig ikke rigtigt for hvem i Danmark der skulle være vores "vicestatsminister". Ang. referencen mindes jeg da ikke den er benyttet to steder? Men anyways, give it a go! :-)

PS: Opretter du ikke snart en bruger? Jeg tror sagtens du kan få JHP som brugernavn! :-)

--Grey-Fox 10. maj 2009, 14:49 (CEST)[svar]

Efter initialerne og tonen at dømme er jhp formentlig identisk med en eksisterende bruger. --Dannebrog Spy 10. maj 2009, 15:01 (CEST)[svar]

Begrebetet vicestatsminister[rediger kildetekst]

Jeg slettter:

"Da statsminister er en titel der kun benyttes i de :skandinaviske lande, svarer en vicepræsident og :vicepremierminister til omtrent den samme position."

fra artiklen, fordi det er urigtigt. Søg for eksempel på "tjekkisk vicestatsminister"

Officiel titel?[rediger kildetekst]

Det er vel faktuelt forkert, at Danmark ikke officielt har en vicestatsminister, når både Lene Espersen og tidligere Bendt Bendtsen åbenlyst har været omtalt som sådan under ministerlisten på Statsministeriets hjemmeside? (Se p.t. http://www.stm.dk/Index/mainstart.asp/_a_1616.html → "Lene Espersen" → "Gå til CV.") Bendt Bendtsen var dog iflg. denne definition den første, der bar titlen. Samme fremgår i øvrigt af hans engelske artikel.