Diskussion:Vindmølle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Møller Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Møller, et forsøg på at koordinere oprettelsen af møllerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Vindmølle på engelsk[redigér wikikode]

En vindmølle er på dansk en maskine der omsætter vindens energi til brugbart arbejde. Det kan f.eks. det at male eller være energikilden til en anden maskine.

Der er blivet sat link til den engelske wikipedias side om vindmøller. Problemmet ligger i at den engelske wikiside om vindmøller kun gælder de maskiner der bruges til at driver andre maskiner mens de vindmøller der omsætter vindens energi til elektricitet kaldes vindgeneratore(wind generator).

Burde man så derfor også sætte link til den engelske wikiside om vindgeneratore sammen med den engelske wikiside om vindmøller??? MVH. --Nødden 17. maj 2007 kl. 18:59 (CEST)

Bortset fra, at "wind generator" omdirigerer til "wind turbine", så har du fuldstændig ret. Smid du bare et tilsvarende interwiki-link på artiklen. --|EPO| 17. maj 2007 kl. 19:08 (CEST)
Fordi det tyske ligner i denne hensyn det engleske, har jeg korrigeret den tyske interwikilink til den tilsvarende tyske "fletydig"-side. --Carbenium 30. jan 2010, 12:26 (CET)

bug???[redigér wikikode]

Jeg har lige opdaget at der er et eller andet underligt med denne side. Hvis den vises i Explorer, er der ikke noget, men bruger man firefox (i mit tilfælde 2.0.0.7) forsvinder de [redigér] link der plejer at være i starten af sektionerne. Problemet er der kun med de to første sektioner. De to manglende link er i bunden af anden sektion.

Hvorfor det?

--Rasmusdahl 29. sep 2007, 10:03 (CEST)

Hej Rasmusdahl. Jeg ved ikke helt hvad der gør det, men jeg har set det flere gange når der startes med en masse billeder inden selve teksten. Jeg har prøvet at flytte lidt rundt på billederne, og nu skulle afsnitsredigeringslinkene være der igen. I Firefox. -- Danielle 1. okt 2007, 14:45 (CEST)
Det har løst problemet på min computer. Tak for hjælpen. MVH --Rasmusdahl 3. okt 2007, 12:23 (CEST)

Vindmotor[redigér wikikode]

Indholdet på denne side er ikke om vindmølle, men om begrebet "vindmotor", der ifølge divers leksika er metabegreb for konkrete vindmølltyper. (Se fx. Lademann)
På dette opslag: Vindmotor -ODS, kan der læses om vindmotor. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. okt 2013, 16:26 (CEST)
Den anonyme bruger har inspireret mig til at researche i ordbøger og opslagsværker. Vindmotor nævnes i Den danske ordbog som ældre form af ordet vindmølle. Den Store danske encyklopædi har ikke noget opslag på vindmotor. ODS nævner, at ordet har to betydninger, hvor den almindeligst anvendte er i betydningen vindrose, men det kan også anvendes om vindmølle. Vindmølle er i øvrigt udviklet af vejrmølle, som kan spores langt tilbage i tiden - for at adskille møller drevet af vinden fra vandmølle. Lademanns skelnen er et særtilfælde, dette værk kender i øvrigt ikke til mølle, men skelner mellem mølleri og vindmotor. Meget mystisk.--Ramloser (diskussion) 2. okt 2013, 19:50 (CEST)


Mystikken skyldes måske at på dansk bruges ordet vindmølle i videre, ja overførte, meninger f.eks. kaldes på dansk også de propeller der driver dynamoer ( de propeller der på engelsk kaldes: windturbines ), og hvor der ikke er møllesten eller mølleværk indeni, for møller,

selv om det strengt taget er kun selve mølleværket, dvs. drejestenene der er møller ( emyt.: Maler mel ) ! 95.166.122.61 27. jan 2018, 05:53 (CET)