Diskussion:Washington-konferencen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Antiguo-Artículo bueno-blue.svg Artiklen Washington-konferencen er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Stock post message.svg Huskeliste for Washington-konferencen: rediger · historik · overvåg · opdater

Status af lovende artikel er jo udtryk for at man er godt på vej til at opfylde kravene til en god artikel. I forhold til disse krav er der imidlertid en del udestående opgaver.

  • Artiklen bærer præg af at være oversat fra svensk og trænger alvorligt til en sproglig gennemgang, som fjerner "underlige" sætningskonstruktioner og svenske udtryk. Yes check.svg Gjort Rmir2 (diskussion) 13. mar 2017, 10:56 (CET)
  • Der mangler noter og kildehenvisninger. Yes check.svg Gjort Rmir2 (diskussion) 13. mar 2017, 10:56 (CET)
Artiklen mangler stadig kilder. Hele afsnit, f.eks. 'Kinas stilling og nimagtsaftalen', er helt uden en eneste kildeangivelse. Dette gør sig også gældende for flere andre tekstafsnit. --Morten1997 (diskussion) 13. mar 2017, 11:18 (CET)
  • I afsnittet baggrund omtales nogle (skuffede) franske forventninger om at kunne fungere som formidler. Det kunne godt trænge til at blive uddybet lidt mere i afsnittet om forhandlingerne.
  • Hvorfor deltog Belgien, Nederlandene og Portugal i forhandlingerne om Kina? Yes check.svg Gjort Rmir2 (diskussion) 13. mar 2017, 10:58 (CET)
  • Hvilke synspunkter havde Belgien, Nederlandene og Portugal i forhold til forhandlingerne?
  • Der omtales noget om konflikter om japanske immigranters stilling. Hvad mon det mere specifikt drejer sig om? Og hvorfor svækkede det aftalens "fredsværdi"? Yes check.svg Gjort Rmir2 (diskussion) 13. mar 2017, 10:56 (CET)
  • Jeg savner et afsnit om konsekvenserne af konferencen og de indgåede aftaler. En del japanere var f.eks. ikke tilfredse med at de stadig blev betragtet som en 2. rangs nation i forhold til USA og Storbritannien, og bidrog på den måde til at nære de japanske stormagtsambitioner, som førte til den Anden kinesisk-japanske krig og Stillehavskrigen.
  • Hvor kan man læse om omstændighederne omkring aftalernes ophør? Yes check.svg Gjort Rmir2 (diskussion) 13. mar 2017, 10:56 (CET)

--Nis Hoff (diskussion) 5. mar 2012, 18:01 (CET)

Japans flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Japan, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Japan-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Mellemkrigstid.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg har afvist som lovende artikel. Jf. huskelisten mangler der næsten alt for at denne kan komme i betragtning. Jeg forstår ikke helt nomineringen til LA, da der mangler noget så vigtigt som kildemateriale. --Pixi Uno (diskussion) 6. mar 2012, 00:33 (CET)

Til Nis Hoff: Jeg takker for de fremsatte bemærkninger. Jeg vil kaste mig ud i at løse de opstillede problemer. hilsen --Rmir2 (diskussion) 6. mar 2012, 17:39 (CET)