Ditte Gråbøl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ditte Gråbøl
Navn Ditte Knudsen (fødselsnavn)
Fødselsdato 22. juni 1959 (57 år)
Fødested København
Statsborger Danmark Dansk
Ægtefælle Niels Gråbøl (1992-1998)
Freddy Christiansen (2002-)[1]
Beskæftigelse Skuespiller
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ditte Gråbøl (født Ditte Knudsen 22. juni 1959 i København) er en dansk skuespillerinde.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Gråbøl blev uddannet fra Aarhus Teater i 1984 og har varet ansat på bl.a. Jomfru Ane Teatret og Det Kongelige Teater. Hun har medvirket i en række revyforestillinger, herunder i Cirkusrevyen i flere omgange og Nykøbing F. Revyen i 2014, da den vandt "Årets Revy" ved Revyernes Revy. I tv har hun medvirket i serierne Flemming og Berit, Fæhår og Harzen, Bryggeren, Krøniken, Ørnen og Album. Fik sit store gennembrud i DR's tv-satire Den gode, den onde og den virk'li sjove fra 1990-1992. Her spillede hun, som en del af det faste hold, flere roller, men huskes især for den kværulerende hostende kvinde i "Fire almindelige danskere" – som var en fast gennemgående figur. Hun hed dengang Ditte Knudsen (hendes pigenavn), efternavnet Gråbøl fik hun først da hun blev gift med instruktøren Niels Gråbøl i 1992. De blev skilt i 1998.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

TV-serier[redigér | redigér wikikode]

Hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Ditte Gråbøl kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.