Ditte Gråbøl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ditte Gråbøl
Personlig information
Fulde navn Ditte Knudsen (fødselsnavn)
Født 22. juni 1959 (59 år)
København
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Niels Gråbøl (1992-1998)
Freddy Christiansen (2002-)[1]
Beskæftigelse Skuespiller

Ditte Gråbøl (født Ditte Knudsen 22. juni 1959 i København) er en dansk skuespillerinde.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Gråbøl blev uddannet fra Aarhus Teater i 1984 og har varet ansat på bl.a. Jomfru Ane Teatret og Det Kongelige Teater. Hun har medvirket i en række revyforestillinger, herunder i Cirkusrevyen i flere omgange og Nykøbing F. Revyen i 2014, da den vandt "Årets Revy" ved Revyernes Revy. I tv har hun medvirket i serierne Flemming og Berit, Fæhår og Harzen, Bryggeren, Krøniken, Ørnen og Album. Fik sit store gennembrud i DR's tv-satire Den gode, den onde og den virk'li sjove fra 1990-1992. Her spillede hun, som en del af det faste hold, flere roller, men huskes især for den kværulerende hostende kvinde i "Fire almindelige danskere" – som var en fast gennemgående figur. Hun hed dengang Ditte Knudsen (hendes pigenavn), efternavnet Gråbøl fik hun først da hun blev gift med instruktøren Niels Gråbøl i 1992. De blev skilt i 1998.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

TV-serier[redigér | redigér wikikode]

Hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Ditte Gråbøl kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.