Lykke (tv-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lykke
Information
Skrevet af Stig Thorsboe,
Hanna Lundblad Rediger på Wikidata
Medvirkende Casper Crump,
Julie Christiansen,
Louise Herbert,
Lykke Scheuer,
Martine Ølbye Hjejle,
Mathilde Norholt,
Mille Hoffmeyer Lehfeldt,
Rasmus Botoft,
Timm Vladimir,
Ulver Skuli Abildgaard med flere Rediger på Wikidata
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 2 Rediger på Wikidata
Antal afsnit 18 Rediger på Wikidata
Produktion
Produktionsår 2011 Rediger på Wikidata
Produktionsland Danmark Rediger på Wikidata
Instruktør Jesper W. Nielsen,
Kasper Gaardsøe Rediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal DR1 Rediger på Wikidata
Først sendt 2. januar 2011
Sidst sendt 11. marts 2012
Links
LykkeIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Lykke i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Lykke (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Lykke)

Lykke er en komedieserie på 18 afsnit, der havde premiere 2. januar 2011 på DR1 og DR HD. DR betegner den selv som en depressionskomedie.

Hovedrollen Lykke spilles af Mille Lehfeldt. Desuden medvirker bl.a. Laus Høybye, David Dencik, Søren Pilmark, Lars Brygmann, Rasmus Botoft og Ann Eleonora Jørgensen.

Manuskriptet til serien er skrevet af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, mens den er instrueret af Kasper Gaardsøe og produceret af Katrine Vogelsang.

Seriens titelsang “Out of it” blev sunget af Fallulah.

Serien blev afsluttet efter to sæsoner.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Serien handler om de 25-årige tvillinger, Lykke og Thomas, der i første del af serien har mistet begge deres forældre. Den ene forsøger at finde lykken gennem karrieren og den anden gennem kærligheden. Sæson to havde premiere den 22. januar 2012. Her viser det sig, at forældrene ikke er døde, men har arbejdet som plastikkirurger i Mellemøsten. De bliver dog nødt til at vende tilbage til Danmark efter en fejloperation, og de "afdøde"s tilbagevenden skaber store problemer for tvillingerne.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Beskrivelse
Mille Lehfeldt Lykke Leth Centreret om sin karriere, derfor intet privatliv. Uhyre dygtig og ambitiøs. Nyuddannet cand.merc.com. fra Copenhagen Business School med topkarakterer. Født i Danmark d. 13. august 1985
David Dencik Anders Assing Psykiater, der mener piller ingenting løser. Bliver Lykkes nabo og er hendes tvillingebrors psykiater.
Laus Høybye Thomas Leth Lykkes tvillingebror, som ved at uddanne sig til cand.jur. Han lider af en depression, men nægter at tage sine piller. Da Anders Assing overtager ham som patient, opmuntrer Assing Thomas yderligere til ikke at tage dem. Han er hemmeligt forelsket i Maja, der er Lykkes veninde. I slutningen af sæson 1 bliver han kæreste med Maja, og i sæson 2 føder hun en søn. Født i Danmark d. 13. august 1985.
Mathilde Norholt Maja Lykkes bedste veninde. Maja læser psykologi, men vil hellere bruge tiden på sit arbejde på caféen The Laundromat. I sæson 1 er hun on/off kæreste med Sigurd, som også arbejder på den samme café som hende, som kok. Bliver i slutningen af sæson 1 kæreste med Thomas, og føder i sæson 2 deres første barn, en søn.
Søren Pilmark Johannes Dam Bestyrelsesformand for Sanafortis og er gift med Jette. Hård og kynisk chef, indtil han kommer ud for en ulykke, hvorefter hans livssyn ændres kraftigt.
Bodil Jørgensen Jette Dam Direktørfrue og skolelærer. Optimistisk, i modsætning til sin mand.
Ann Eleonora Jørgensen Charlotte Souschef i kommunikationsafdelingen hos Sanafortis. Starter i midten af sæson 1 sit eget firma. Bliver på samme tid skilt fra Claus. Undervurderet af sine chefer forsøger Charlotte at klatre op ad karrierestigen, indtil hun får sit eget.
Lars Brygmann Flemming Rønn Petersen Kommunikationschef på Sanafortis. Lettere distræt type, der ofte tager æren for Charlottes og Lykkes arbejde, eller giver hende skylden for sine egne fejl.
Rasmus Botoft Claus Charlottes eksmand, der arbejder som revisor. Claus mangler passion (og sex) i sit forhold med Charlotte og indleder derfor et forhold til parrets au pair-pige, Ada. Derefter bliver han skilt fra Charlotte. Bliver i slutningen af sæson 1 anholdt og sat i fængsel.
Louise Mieritz Eva Sekretær i kommunikationsafdelingen på Sanafortis.
Timm Vladimir Niels Aagaard Adm. direktør hos Sanafortis.
Julie Christiansen Ada Au-pair ansat hos Charlotte og Claus. Indleder en affære med Claus, som fører til at de bliver skilt. Stammer tilsyneladende fra Letland, men senere i sæson 1 finder man ud af, at hun er fra Ukraine.
Thomas Levin Frederik Krogh Topforsker på Sanafortis' alzheimerprojekt.

Øvrige medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Afsnit[redigér | rediger kildetekst]

 • Sæson 1: Afsnit 1-10
 1. Fisken - 2. januar 2011
 2. Hunden - 9. januar 2011
 3. Musen - 16. januar 2011
 4. Aben - 23. januar 2011
 5. Fluen - 30. januar 2011
 6. Geden - 6. februar 2011
 7. Edderkoppen - 13. februar 2011
 8. Ræven - 20. februar 2011
 9. Katten - 27. februar 2011
 10. Hesten - 6. marts 2011
 • Sæson 2: Afsnit 11-18
 1. Sommerfuglen - 22. januar 2012
 2. Rotten - 29. januar 2012
 3. Anden - 5. februar 2012
 4. Hvepsen - 12. februar 2012
 5. Bisonoksen - 19. februar 2012
 6. Hamsteren - 26. februar 2012
 7. Duen - 4. marts 2012
 8. Manden - 11. marts 2012

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]