Dominique Wilkins

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Dominique Wilkins
1996 Dominique Wilkins Panathinaikos.jpg
Personlige data
Fulde navn    Jacques Dominique Wilkins
Fødselsdato    12. januar 1960 (57 år)
Fødested    Paris, France, Frankrig
Højde    203 cm
Kælenavn(e)    The Human Highlight Film
Position    Small Forward
College
Georgia (1979-1982)
NBA draft
Placering i draft Årgang Draftet af
3 1982 Utah Jazz
Landshold
Ca. (1985-1994) U.S.A

Dominique Wilkins (født 12. januar 1960) er en tidligere amerikansk basketballspiller, som oprindeligt er født i Frankrig. Dominique spillede det meste af hans karriere hos Atlanta Hawks i National Basketball Association (NBA). Han blev verdenskendt for sine fantastiske dunks og vandt to gange NBA Slam dunk contest (1985 og 1990), hvor man kårer ligaens bedste dunker. Især konkurrencen i 1985 bliver stadig den dag i dag betragtet som legendarisk, da Wilkins vandt over Michael Jordan i en meget tæt og jævnbyrdig kamp. Hawks havde ikke noget specielt godt hold i 80'erne og 90'erne, men Wilkins formåede alligevel at samle mange fans til kampene. Wilkins tog flere gange til Europæisk Basket hvor han blandt andet vandt det græske mesterskab i 1996. Han vendte dog af flere omgange tilbage til NBA. Wilkins havde et stort talent for at score point og var i 1986 den mest scorende spiller i NBA. Han bliver betragtet som en af de bedste dunkere nogensinde, sammen med Vince Carter, Michael Jordan og Jason Richardson.

U.S.A's Basketlandshold[redigér | redigér wikikode]

På trods af sine store status i ligaen, var han ikke med på The Dream Team, som vandt guld ved 1992 OL i Barcelona. Han vandt dog guld i 1994 ved Verdensmesterskabet i Canada, sammen med blandt andet Alonzo Mourning.

Tidligere Hold[redigér | redigér wikikode]