Dumfries and Galloway

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dumfries and Galloways placering i Skotland.

Dumfries and Galloway (skotsk: Dumfries an Gallowa; skotsk gælisk: Dùn Phrìs is Gall-Ghaidhealaibh) er en af de 32 kommuner eller enhedslig myndigheder council areas i Skotland. Det ligger i det vestlige Southern Uplands. Det dækker de historiske historiske counties Dumfriesshire, Kirkcudbrightshire og Wigtownshire, hvor de sidste sammen bliver omtalt som Galloway. Administrationscentret og den største by er Dumfries. Den næststørste by er Stranraer, på Nordkanalens kyst omkring 92 km veset for Dumfries.

Efter en reorganisering af de lokale myndigheder i Skotland i 1975 blev de tre counties samlet i én region kaldet Dumfries and Galloway med fire distrikter. Disse distrikter blev opløst i 1996, hvorefter Dumfries and Galloway har været i én samlet lokalmyndighed.

Mod nord grænser Dumfries and Galloway op til East Ayrshire, South Ayrshire og South Lanarkshire; mod øst Borders; og mod syd countiet Cumbria i England og Solway Firth.

Byer og landsbyer[redigér | rediger kildetekst]

Primære bebyggelser med fed tekst.

Seværdigheder[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Home". Devils Porridge Museum.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Skotlands geografiSpire
Denne artikel om Skotlands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi