Elektronisk handel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
En stor del af den elektroniske handel foregår på www-baserede online butikker.

E-handel (også: e-hand(e)len, e-handler, e-handlerne) er handel via et datanet, fx internettet via en webshop. E-handel defineres som handel der foregår elektronisk. Det kan f.eks. være bestilling igennem en webshop, eller en bestilling over en email. Der er tale om både varer og services.

Omfang og udvikling[redigér | redigér wikikode]

I Europa er Danmark et af de ledende lande indenfor E-handel. De 5 Lande i Europa hvor den største andel af befolkningen handler online, er i Norge (63%), Danmark (59%), England (57%), Holland (56%) efterfulgt af Sverige (53%). E-handel vokser fortsat meget hurtigt og har længe udvist tocifrede årlige vækstrater[1]. I juli 2016 kunne Dansk Erhverv annoncere, at e-handlen over de seneste 12 måneder var nået over 100 mia. kr.[2]

Politiske repræsentanter[redigér | redigér wikikode]

I Danmark repræsenterer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv de forskellige brancher, som opererer med e-handel, herunder især detailhandlen, gående fra de traditionelle fysiske butikker til omnichannel-virksomheder (dvs. som både sælger via fysiske butikker og via nethandel) samt rene webshops.

Desuden varetager brancheorganisationen Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) de rent webhandlendes interesser.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


ItStub
Denne it-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.