ESport

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En kamp i computerspillet StarCraft sendt ud på fjernsynsskærme, MBCGame i Seoul, Sydkorea

Esport (elektronisk sport) er en betegnelse, der refererer til udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. Aktiviteten finder sted via Internettet eller over LAN. eSport er i dansk regi, såvel som på verdensplan, inde i en eksplosiv udvikling, og der findes adskillige websideer, der har til formål at bringe nyheder om esport og som samtidigt fungerer som sociale fora for udøvere af esport.

Flere danske esport-organisationer arrangerer computerspilturneringer, også kendt som 'LAN-events'. Her mødes deltagerne i eksempelvis haller eller konferencecentre, hvor de dyster mod i hinanden i forskellige computerspil over et lokalt netværk. De dygtigste udøvere har mulighed for at vinde eksempelvis pengepræmier og hardware. I Danmark er Copenhagen Games det største e-sportsarrangement.[1]

Esporten har i de sidste par år udviklet sig meget, og turneringerne har vokset sig større, hvilket hænger tæt sammen med, at sponsorerne bliver stadig flere men også investerer stadig større beløb i diverse esport-projekter.

I dag har man mulighed for at spil Oddset på de forskellige esports teams via Danske Spil [2]

Danske spil har desuden haft reklamerTV2 med esport.

Selvom esport traditionelt er blevet betragtet som et sportsligt niche-område er omfanget vokset, både for den generelle "casual gamer" og for professionelle spillere. Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv har eksempelvis gennemført en analyse der viser, at omkring hver tiende voksne mand (men meget få kvinder) kan finde på at se fx Youtube-klip og lignende fra esportsspil eller turneringer, eller selv at spille esportsspil[3].

Esportsspil[redigér | redigér wikikode]

Et populært spil er Starcraft II. Det er et realtime strategispil, som er ret populært.[kilde mangler]

Populære multiplayerspil er Dota 2, og League of Legends.

Counter-Strike er et populært skydespil, også kaldet førstepersons skydespil (FPS).

Der afholdes også turneringer i fodboldspillet FIFA[hvilket?]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Stine Oksbjerg (31. marts 2015). Computerspil hitter som konkurrencesport. Kultur, DR. Hentet 2. april 2015. 
  2. ^ "E-Sport". danskespil.dk. 2015. Hentet 2015-02-18. 
  3. ^ Nordjyske, 28. juni 2016. https://nordjyskeplus.dk/sport/e-sport-vokser-i-danmark/058bcd5e-6bcd-49fa-89d0-d3bdf067081f

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]