eSport

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En kamp i computerspillet StarCraft sendt ud på fjernsynsskærme, MBCGame i Seoul, Sydkorea

eSport (elektronisk sport) er en betegnelse, der refererer til udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. Aktiviteten finder sted via Internettet eller over LAN. eSport er i dansk regi, såvel som på verdensplan, inde i en eksplosiv udvikling, og der findes adskillige websideer, der har til formål at bringe nyheder om eSport og som samtidigt fungerer som sociale fora for udøvere af eSport.

Flere danske eSport-organisationer arrangerer computerspilturneringer, også kendt som 'LAN-events'. Her mødes deltagerne i eksempelvis haller eller konferencecentre, hvor de dyster mod i hinanden i forskellige computerspil over et lokalt netværk. De dygtigste udøvere har mulighed for at vinde eksempelvis pengepræmier og computerhardware. I Danmark er Copenhagen Games det største e-sportsarrangement.[1]

eSporten har i de sidste par år udviklet sig meget, og turneringerne har vokset sig større, hvilket hænger tæt sammen med, at sponsorerne bliver stadig flere men også investerer stadig større beløb i diverse eSport-projekter.

I dag kan man mulighed for at spil Oddset på de forskellige Esports teams via Danske Spil [2]

Danske spil har desuden haft reklamerTV2 med eSport.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Stine Oksbjerg (31. marts 2015). Computerspil hitter som konkurrencesport. Kultur, DR. Hentet 2. april 2015. 
  2. ^ "E-Sport". danskespil.dk. 2015. Hentet 2015-02-18. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]