Hearthstone: Heroes of Warcraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Del af Warcraft-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Blizzard Entertainment
Udgiver Blizzard Entertainment
Motor UnityRediger på Wikidata
Udgivet Windows, OS X
11. marts 2014
iPad
16. april 2014
Windows 8 Touch
6. august 2014
iPhone, Android
efterår/vinter 2014
Genre Digital collectible card game[1]Rediger på Wikidata
Spiltype Singleplayer
MultiplayerRediger på Wikidata
Platforme Windows
Mac OS X
iPad
iPhone
Android
Eksterne links
Hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Hearthstone: Heroes of Warcraft er et digitalt free-to-play samlekortspil udviklet af Blizzard Entertainment. Spillet blev annonceret ved Penny Arcade Expo i Marts 2013, og spillets åbne beta startede Januar 2014. Den endelige version blev udgivet Marts 2014. Hearthstone er tilgængeligt på Microsoft Windows og OS X. I april 2015 fik spillet sin egen app. og blev dermed tilgængeligt på Android og iOS smartphones.[2]

Hearthstone: Heroes of Warcraft, spilles som eSport i både selvstændige konkurrencer, men også til de store etablerede turneringer.[3]

Spillets opbygning[redigér | redigér wikikode]

Hearthstone er et samlekortspil som fungerer via et online en-mod-en tur-baseret kampsystem. Spillere starter spillet med en samling "basiskort", men der er senere mulighed for at skaffe sjældnere og mere kraftfulde kort. Dette sker ved at man enten køber en pakke med kort, eller vinder kort via arenaen. Det er også muligt at ødelægge kort man allerede har for få valutaen "arcane dust" som kan bruges til at lave nye kort. Pakker med kort og adgang til arenaen kan enten købes med den virtuelle valuta guld som man modtager ved at klare daglige missioner og ved at vinde spil, eller med rigtige penge

Hearthstone foregår i Warcraft-universet.

Kampe[redigér | redigér wikikode]

Alle kampe i Hearthstone er en 1-mod-1 kamp mellem to modstandere, spillet er turbaseret hvilket vil sige at man skiftes til at ligge kort ned. Spillet foregår enten mellem to rigtige spillere eller mellem en rigtig spiller og en computerstyret modstander.

Hver spiller bliver repræsenteret af deres valgte "helt", hver helt er en vigtig karakter i Warcrafts historie. Hver helt repræsenterer en bestemt klasse, klassen bestemmer hvilke specielle kort og "hero powers" der er tilgænglige for spilleren. Hver helt har 30 liv, hvis en helt bliver bragt til 0 liv taber de spillet.

Helte[redigér | redigér wikikode]

Der er ni helte som følger med spillet og yderligere mulighed for enten at købe eller få adgang på anden vis til alternative repræsentanter:

Kort[redigér | redigér wikikode]

Kort er kernen af Hearthstone, de repræsenterer hvilke kræfter, karakterer og effekter spilleren kan bruge i løbet af en kamp, der er i øjeblikket[hvornår?] 412 forskellige kort tilgængelige i spillet. Der 26 specifikke kort til hver af de 9 heroes - 2 legendary, 3 epic, 5 rares, 6 common, 10 basic kort (5 af dem skal man oplåse) og 1 Naxxramas common.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  2. ^ Hearthstone® Now Available on Mobile - News - Hearthstone
  3. ^ "Thomas er Danmarks bedste Hearthstone-spiller" (på Dansk). ekstra bladet. 25. jun 2014. Hentet 2014-08-23. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.